ADASO Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu üyeleri ile TOBB Genel Kurul Delegeleri’nin belirlendiği seçimlerde, 48 Meclis Üyesinin tamamı oy kullandı. Tek liste ile gidilen seçim sonucu, Zeki Kıvanç oyların tamamını alarak Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Kıvanç’ın başkanlığındaki yönetim kurulunda, Erdoğan Şire, Bülent Başer, Faruk Aytek, İsa Tuzcu, Salih Sütcü, Süleyman Baş, Orhan Murat Avcı, Abdullah Özdiler, Rafet Milli ve İmam Gazali Hıradağı görev aldı.

Disiplin Kurulu’na Ramazan Kaykaç, Haydar Seven, Mehmet Yıldırım, Gökhan Yoldaş, Hacı Mehmet Erbaş ve Zeki Bengül seçilirken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurul Delegeleri ise Remzi Kar, Levent Duyuler, Zeki Bengül ve Mehmet Yalçın oldu.

KIVANÇ; BİRLİKTE HAREKET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

ADASO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden seçilen Zeki Kıvanç yaptığı konuşmada, oda seçimlerinin Türkiye’ye örnek olacak şekilde gerçekleşmiş olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, seçimlerimizin Adana’mıza, Adana sanayimize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Adana sanayicileri olarak daha çok üretmek, yatırım yapmak, istihdam yaratmak ve ihracat yapmak zorunda olduklarını, önlerinde çok uzun bir yol bulunduğunu belirten Kıvanç, “Adana sanayisini hak ettiği yere getirmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Bu bir bayrak yarışıdır. İnşallah almış olduğumuz bu bayrağı daha ileri noktalara taşıyacağız. Bizden sonra görev alacak arkadaşlarımıza, daha nitelikli ve daha kuvvetli bir sanayi ve Oda bırakmak en büyük hedefimizdir. Bunu da hep birlikte başaracağız” diye konuştu.

Sanayicilerin temel sorunları olan ihracat, nitelikli eleman, verimlilik, stratejik yönetim anlamında, ar-ge, üniversite-sanayi işbirliği anlamında çok önemli projeleri olacağını ifade eden Kıvanç, şöyle devam etti:

“Bunları ancak bir olduğumuz, beraber olduğumuz, planlı ve programlı şekilde hareket ettiğimiz sürece hayata geçirebilir ve özlenen Adana sanayisine kavuşabiliriz. Birlikten güç, güçten refah yaratan bir Adana için, tarımıyla, sanayisiyle, turizmiyle Türkiye’ye örnek olacak bir Adana için, birlikte hareket etmeye, tek olmaya devam edeceğiz. Üretmeye odaklanarak, bu şehre katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

İSRAFİL UÇURUM MECLİS BAŞKANLIĞI’NA SEÇİLDİ

Adana Sanayi Odası Meclisi ilk toplantısı,  En Kıdemli Üye Aydın Önen’in başkanlığında gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda yapılan seçim sonucu Meclis Başkanlığı’na İsrafil Uçurum, Başkan Yardımcılıklarına Aydın Önen ve Ali Masat, Katip Üyeliğe ise Hacı Mehmet Erbaş oyların tamamını alarak seçildi.

Adana Sanayi Odası Meclisi’nde yeni dönemde görev alan üyeler şu isimlerden oluştu:

Rafet Milli, Yavuz Tezcan, Haydar Seven, Ahmet Özkök, Recep Çalışkan, Hasan Özkan, Mehmet Tosmur, Levent Duyuler, Abdurrahman Yazar, Hulusi Akkoç, Faruk Aytek, Mehmet Durak, Yusuf Fidan, Zeki Kıvanç, İsrafil Uçurum, Mehmet Yalçın, Ali Cenk Gizir, Kamerhan Dıblan, Mehmet Yıldırım, Aydın Önen, Bülent Başer, İmam Gazali Hıradağı, Hacı Mehmet Erbaş, Salih Sütcü, Vedat Uluışık, İsa Tuzcu, Abdulhamit Ganza, Remzi Kar, Erdoğan Şire, Ali Masat, Ramazan Kaykaç, Ayhan Aydoğan, Öner Dağsuyu, Süleyman Gerdan, Ahmet Ağlagül, Gökhan Yoldaş, Hacı Murat Özdemir, İbrahim Eserce, Fırat Karalı, Ahmet Güldiker, Zeki Bengül, Ömer Kaya, Orhan Murat Avcı, Süleyman Sönmez, Cengiz Mangtay, Abdullah Özdiler, İsmail Bacaksızlar, Süleyman Baş.

ADASO Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, seçimin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

“Öncelikle seçimlerimizin Adana’ya, memleketimize hayırlı uğurlu olmasını olmasını dilerim. Beni yeniden bu onurlu göreve Adana Sanayi Odası Meclis Başkanlığı’na seçtiğiniz için meclis divanım ve şahsım adına çok teşekkür ederim. Bizler de meclis divanı olarak elimizden gelenin en iyisini yapmak için Allah’ın izniyle gayret edeceğiz.

Geçtiğimiz dönemde Adana Sanayi Odası olarak çok iyi işler yaptık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Dolayısıyla çıta da yükselmiş oldu. Bize düşen bu önümüzdeki 4 yıl boyunca Adana için çok çalışmalıyız. Yatırımlarımıza devam etmeliyiz ve üretimimizi, istihdamı ve ihracatımızı artırmalıyız. Bilindiği gibi Adana sanayi kentidir. Çok önemli sanayi kültürü var. Bunu birlik ve beraberlik içerisinde iyi değerlendirmeliyiz.

Bizleri bu meclise seçen bütün sanayicilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür eder, hepinize başarılar dilerim.”