Adana Valisi İlhan Atış, Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş ile 30 sanayici ve işadamının yer aldığı ADASO İş Heyeti Cezayir’e umutlu gitti.

Cezayir Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği’nin desteğiyle gerçekleştirilen ADASO İş Heyeti’nin ziyareti 4 gün devam edecek. Başkent Cezayir ve Bilda şehirlerinde faaliyet gösteren Cezayirli işadamları ile ikili görüşmelerde bulunulacak. Ziyaretler sırasında, Türk- Cezayirli işadamlarının buluşması, iş ve ihracat bağlantıları kurulması sağlanacak.

Vali İlhan Atış, iş heyeti gezisi ile ilgili yaptığı açıklamada, Cezayir’in Afrika’nın Sudan’dan sonra ikinci büyük ülkesi ve önemli bir pazar olduğunu vurguladı. Adana’da faaliyet gösteren bazı firmaların Cezayir’de yatırımı bulunduğunu belirten Vali Atış, “Sanayici ve işadamlarımız ile ticari işbirliği ve karşılıklı yatırım konularında arayışlar gerçekleştirilecek” dedi.

 

CEZAYİR’İ HEDEF PAZAR SEÇTİK

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Ümit Özgümüş, Türkiye ekonomisinin kalkınmasının ihracata dayalı sanayileşme ile gerçekleşeceğini belirterek, Adana ekonomisinin ve sanayicilerin dışarı açılması, iş bağlantıları yapması için alternatif pazar arayışlarının sürdürüldüğünü söyledi.

Önceki yıllarda Yunanistan, İsrail, İran ve Suriye’ye yönelik iş heyeti ziyaretlerinin çok başarılı geçtiğini vurgulayan Özgümüş, şimdi hedef pazar olarak Cezayir’i seçtiklerini bildirdi. Cezayir’in Afrika’nın önemli ülkelerinden biri olduğunu belirten Özgümüş,  ADASO İş Heyeti ile görüşmeler yapmak için 283 firmanın talepte bulunduğunu, bu sayının artmasının beklendiğini kaydetti. Özgümüş, “Cezayir, Adana tarafından çok az bilinen bir ülke. Diğer ülkelerde olduğu gibi önemli iş ve ihracat bağlantıları yapmış olarak dönmeyi umut ediyorum” diye konuştu.

 

ADASO İŞ HEYETİ GEZİSİNE KATILAN

FİRMALAR VE TEMSİLCİLERİ

Özgümüş Döküm- Ümit Özgümüş, Ünlü Döküm Makina- Muzaffer Ünlü, Germaksan Makina- Süleyman Gerdan, Duranlar Makina- Tuğba Çevik, Taner Ayhan, Uğurlu Makina – Turgut Uğurludemir, Gimtaş Makina- Yusuf Oraz, Turan Makina Motor Yenileme- Ziya Alim Koçer, Çetinel Tarım Makinaları- Selim Çetinel, Ormas Ortatepeler Otomotiv- Necati Ortatepe, Güney Çelik Hasır- Mehmet Çomu, Adana Çelik Hasır- İ.Kemal Topbaş,  Özalp Çelik Hasır- Murat Sönmez, AÇS Çelik- Umut Yılmaz, Sebat Çelik- Ömer Pekergin, Metal Form- Ufuk Eşme, Delta Beton Mühendislik İnşaat- Sadi Sürenkök, Esen Plastik- Salih Esen, Rezidans İnşaat-Ümit Özalevli, Mazlum Mangtay Sanayi- Şahin Mangtay, Fikir Sondaj İnşaat- Ercan Çıtak, Panel Elektrik- Hamit Yüzereroğlu, Dünya Polistren- M.Bülent Kunt,  Develi Mermer Durmuş Eken- Halit Eken, C-E-O Madencilik Kağıt Kimya- Ercan Karakaya, Berzah Mobilya- Zeki Bengül, Kaynaklar Orman Ürünleri –Kurtuluş Kaynak, Erika Mobilya İnşaat- Ramazan Erikçi, Yağmur Mobilya- Amani Abdelhedi, Sunar Pazarlama- Dhafer Sghiri, Kayaoğlu Gıda- İbrahim Kaya.