En yaşlı üye sıfatıyla Aydın Önen’in başkanlığında toplanan ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Adana Sanayi Odası Meclisi’nde, Başkan Hüseyin Nuri Çomu’nun işlerinin yoğunluğu nedeniyle istifa etmesi üzerine seçimler yapıldı. Gizli oy, açık tasnif usulüyle yapılan seçimler sonucu kullanılan 43 oyun tamamını alan İsrafil Uçurum Meclis Başkanlığı’na, Aydın Önen ise başkan yardımcılığına seçildi. Katip üye Rafet Milli ise görevine devam ediyor.

Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, çok önemli ve 50 yılını geride bırakmış bir sivil toplum kuruluşu olan ADASO Meclis Başkanlığı’na oybirliği ile seçilmesinden dolayı meclis üyelerine teşekkür etti. Uçurum, “Böylesi bir görev benim için onurdur. Sorumluluğumuzun bilincindeyim. Divandaki arkadaşlarımla beraber, sizlerin de desteğiyle, Allah’ın izniyle Meclisimize, Odamıza yakışan çalışmalar yapacağız. Cenab-ı Allah beni ve divana seçilen arkadaşlarımı mahcup etmesin” dedi.

Adana’nın sanayide öncü bir kent olduğunu, çok önemli sanayiciler yetiştirdiğini ve yetiştirmeye devam ettiğini vurgulayan ADASO Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, şöyle konuştu:

“Bizler hep beraber üretmeye, istihdam yaratmaya ve ihracat yapmaya önem vermeliyiz ve başarmalıyız. Bu meclise 50 yıl önce ilk başkanlığını yapmış Selahattin Canka başkanımdan, Hüseyin başkanıma kadar bütün başkanlarıma, divan üyelerine, yönetim kurulu başkanlarına, yönetim kurulu ve meclis üyelerine, bütün oda üyelerine, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şu anda görev yapmakta olan Yönetim Kurulu Başkanım Sayın Zeki Kıvanç’ın başkanlığındaki yönetim kuruluna, meclis üyelerimize, bütün oda üyelerimize ve oda personelimize başarılar diliyorum. Zor geçen bir yılın sonuna gelmek üzereyiz. 2017 yılında sağlık, mutluluk işlerinizde başarılar dilerim.”

KIVANÇ: 2017’DE DE ÇOK DİKKATLİ OLMAK ZORUNDAYIZ

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, 2017 yılı bütçesinin onaylanmasından dolayı teşekkür ederek, “Umarım 2017 yılı, bu başarılarımızın katlanacağı, ülkemiz ve dünyada barışın ve esenliğin hakim olacağı bir dönemin başlangıcı olur. Yeni yılınızı kutluyor, 2017 yılının tüm sanayicilerimiz, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı, huzurlu, barış dolu, bereketli bir yıl olmasını diliyorum” temennisinde bulundu.

Ülke ve millet olarak çok zorlu bir yılın geride bırakıldığını belirten Kıvanç, “İçerde ve dışarda hiçbirimizin öngöremediği akıldışı olaylarla mücadele etmek zorunda kaldık” dedi. Kıvanç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, Cumhuriyetimizi, milli irademizi hedef alan hain darbe girişimini, hep birlikte, bütün olarak, bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkarak atlattık. Canını hiçe sayarak tankların üzerine atlayan, silahlar karşısında dimdik duran, kadını erkeği, genci yaşlısı tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Bu millet, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından kendisine miras bırakılan Cumhuriyete, topraklarına, birlik ve beraberliğine sonsuza kadar sahip çıkacak, hainlere hak ettikleri cevabı en acı şekilde verecektir. 

2017 yılı, sanayici olarak üretim ve istihdamın yanı sıra birlik, beraberliğimize sahip çıkmamız, olası provakatif eylemlere karşı uyanık olmamız gereken bir yıl olacak. Tarihi tanıklık ettiğimiz bu dönemde, baş döndürücü gelişmeleri dikkatli şekilde izleyip analiz etmek durumundayız. Sükuneti koruyarak, birbirimize destek olmalı, birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Şu gayet açık ki, bize bizden başka dost yok.”