Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Ümit Özgümüş, komşu ülkelere yapılan ziyaretlerin olumlu sonuçlar verdiğini belirterek, yeni hedeflerinin Cezayir olduğunu bildirdi.
Adana Valisi İlhan Atış'ın da katılacağı Adana Sanayi Odası'nın alternatif pazar arayışları kapsamındaki iş gezisi, 12 – 15 Ekim tarihleri arasında Cezayir'e düzenlenecek.

Önceki yıllarda İran, Kırgızistan, Yunanistan ve Suriye'ye yönelik iş heyeti ziyaretleri düzenlediklerini belirten Özgümüş, oda üyelerine yönelik pazar arayışı çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

İş heyeti ziyaretinin, Cezayir Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği desteği ile gerçekleştirileceğini ifade eden Özgümüş, başkent Cezayir ve Bilda şehirlerinde faaliyet gösteren Cezayirli işadamları ile ikili görüşmeler organize edileceğini ve işadamlarının buluşmasının sağlanacağını kaydetti.

ADASO Başkanı Ümit Özgümüş, dünyanın önemli ithalatçı ülkelerinden biri olan Cezayir ile ticareti önemsediklerini belirterek, "Sayın valimizin de katkı ve desteği, iş organizasyonunun başarı düzeyini artıracak. İş gezisi, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağlayacak." dedi.


AFRİKA'YA AÇILAN KAPI DURUMUNDA

ADASO Başkanı Ümit Özgümüş, Afrika'nın ikinci büyük, Kuzeybatı Afrika'nın ise en büyük ülkesi olan Cezayir'in, gerek coğrafi konumu, gerekse içinde yer aldığı Mağrep Birliği sayesinde tüm Orta ve İç Afrika'ya açılan bir kapı durumunda olduğunu bildirdi.

Cezayir'in toplam 40 milyar doları aşan ithalatında en önemli yeri makine ve yedek parçaların aldığını bildiren Özgümüş, tahıl ve tahıl ürünleri, gıda, kimyasal ürünler, inşaat, kağıt ürünleri, mobilya ile tekstil ürünlerinin önemli ithal kalemleri olduğunu vurguladı.

Özgümüş, Cezayir'de inşaat yan sanayi alanında hemen hemen hiç üretim yapılmadığını, ihtiyacın distribütörlükler sayesinde karşılandığını anlattı. Çimento, alçı, boya, demir-çelik, boru, alüminyum, kaplama, seramik gibi konularda büyük açık olduğuna dikkati çeken Özgümüş, inşaat ve alt yapı sektörü için 185 milyar dolar ayrıldığını sözlerine ekledi.