Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu  (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, Türkiye’nin en önemli metropolü olabilecek konumdaki Çukurova Bölgesi’nin artık ekonomik atılım yapması gerektiğini söyledi.
Bölgedeki iş dünyasının istihdam ve yatırımın artmasına dair çeşitli çağrılarda bulunduğunu, bölge iş insanları ve derneklerin tek çatı altında toplanarak ekonomik kalkınma modelleri üzerine kafa yorduğunu belirten Sönmez, merkezi idarenin oluşturduğu yeni kabinenin Çukurova Bölgesi için özel gündemle bir araya gelmesini istedi.

YENİ KABİNEYİ KUTLADI

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun Adana gönüllüsü olduğuna işaret eden Sönmez, her iki ismin Çukurova’nın sanayi ve tarımda öne çıkabilmesi için öncü rol üstlenebileceğine dikkati çekti. Ömer Çelik’in yeniden bakan olarak Türkiye’ye hizmet etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden, yeni kabinenin tüm üyelerini kutlayan Sönmez, Çukurova’nın artık ekonomik kalkınma hamlesine ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

CEYHAN’A İŞARET ETTİ

Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin tam kapasite hayata geçmesi durumunda Çukurova  Bölgesi başta olmak üzere Türkiye ekonomisine büyük bir katma değer imkanı sunulacağını ifade eden Sönmez, Türkiye’nin büyüme potansiyelinin harekete geçmesinde en etkili bölgenin Çukurova olacağına inandığını kaydetti.

TARIM VE SANAYİYE OLAN İNANCINI PAYLAŞTI

Son yıllarda birçok badire atlatan Türkiye’nin işgücü potansiyeli, insani duyarlılık, ekonomik direnç ve iş insanlarının ülkesine olan sevdasıyla zorluklara göğüs gerdiğini ifade eden Sönmez, “Tarım ve sanayiye olan inancı, iş dünyasının geleceğe dair umutları, yatırım ve istihdam potansiyeli, ekonominin toparlanmaya olan ihtiyacını gözler önüne seren Çukurova Bölgesi, her alanda dinamik bir yapıya sahiptir. Kentimizde siyasi parti ayrımı gözetmeksizin yerel yöneticiler ve ulusal, uluslar arası siyasetçilerimiz kentimizin geleceği adına, ekonominin büyümesi, istihdamın artması için elbirliğiyle mücadele etmenin inancını paylaşıyor. Bu oluşum iş dünyasını memnun ediyor. Bu oluşum ve memnuniyetin girişimci bir ruhla ekonomiye yansıması için bizler de göreve hazırız” diye konuştu.