Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) olağan genel kurulunda mevcut Başkan Süleyman Sönmez, güven tazeledi. Divan Başkanlığı’nı Salim Aydın, divan üyeliklerini ise Cengiz Bakımlı ve Süheyla Gergin’in üstlendiği genel kurul ADSİAD Dernek Merkezi’nde gerçekleştirildi.
SÖNMEZ, TEŞEKKÜR ETTİ
Genel kurulda ADSİAD ailesine mensup üyelere, kendisine ve yönetim kuruluna verdikleri onay ve güvenden dolayı teşekkür eden Başkan Süleyman Sönmez, yeni dönemde ADSİAD olarak topluma hizmeti çeşitlendirmek ve insan kaynağına, gençlere yatırım yapmayı planladıklarını söyledi.
Kurumsal aidiyet, kurumsal gelişim için dijital bilgi platformunu esas alacaklarını ve iletişim odaklı olacaklarını vurgulayan Sönmez, şunları söyledi:
“Türkiye, dünya ve bölge gündeminin yanı sıra derneğimizin yapacağı çalışmalarda, hayata geçireceği projelerde farkındalığı arttırmamız gerekiyor. Bölgemizin kanayan yarası haline gelen işsizliği bir nebze olsun önlemek, istihdamı artırmak için girişimcilik hareketi başlatmalıyız. Özellikle gençlerin ve kadınların iş hayatına katılımına ön ayak olmalıyız. Bünyemizde bulunan ADSİAD Akademi’yi halkımıza da açmalıyız. Tüm dünyayı etkisi altına alan 4.0 teknoloji uygulamasını gündemine alan ve bunu uygulayabilen ilk teknolojik dernek olmak için çaba sarfetmeliyiz. Sürdürülebilir kalkınma odaklı olarak yoksulluğun ortadan kaldırılması ve eşitsizliğin, dışlanmanın azaltılması için uygulanan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programını (UNDP) şehir ve firma bazında hayata geçirmeliyiz. ADSİAD, startup, yani sıfır noktasından başlayanlara iş alanı oluşturma konusunda yardımcı olmalı, girişimcilerle, yatırımcılarla buluşturan mentör kuruluş olmalı.”


TÜMER, İŞ İNSANLARINA DESTEK VERDİ
Genel kurula sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ise Adana, bölge ve Türkiye için üretim yapan, istihdam sağlayan, girişimcileri destekleyen iş insanlarının her zaman destekçisi olacaklarını kaydetti. Milletvekilinin toplumun tüm kesimlerini kucaklamak durumunda olduğunu ifade eden Tümer, “İşsizlikten kıvranan Adanalıların, yoksul halkımızın evine ekmek götürebilmesi, yeni istihdam alanları açılması adına canla başla çalışan tüm iş insanlarının sorunlarının çözümüne katkı sunmak bizim için son derece önemlidir. Bu anlamda bir milletvekili olarak günün her saatinde toplumsal ve kurumsal sorunlarınızın adil, hukuk kuralları çerçevesinde çözümlenebilmesi adına üzerime düşen görevi yapmaya hazır olduğumun bilinmesini isterim” diye konuştu. 


SINMAZ: ADSİAD, BİR DEĞERDİR
ADSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cahit Sınmaz da ADSİAD’ın Adana’nın bir değeri olduğuna işaret ettiği konuşmasında Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda  hareket eden, kentine ve bölgesine sosyal ve ekonomik fayda sağlayan üyelerin çabalarına teşekkür etti.
İŞ DÜNYASININ SEÇKİN İSİMLERİ
Genel kurula katılan üyelerin tamamının desteğiyle göreve yeniden seçilen Süleyman Sönmez başkanlığındaki yönetim kurulunda Vedat Gizer, Hasan Adalı, Olcay Değirmenci, Türkan Cerrahoğlu, Fatih Asal, Emir Değişmez, Mehmet Erel, Mustafa Öncül, Selahiddin Nas, İbrahim Eserce, Sadık Büyükkardeş, İsmail Bacaksızlar, Süleyman Emen ve Şentürk Çalık, görev aldı.
ONUR KURULU
ADSİAD’ın onur kurulunda ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Semra Büyüknisan yer aldı.


YENİ DÖNEMDE YENİ KURULLAR
ADSİAD ayrıca yeni dönem için oluşturulan ‘Bilim Kurulu’, ‘Bilgi Teknolojileri Kurulu’, ‘Eğitim Kurulu’, ‘Hukuk Kurulu’ ve ‘Sosyal Komite (Fuar)’ ile kent adına her alanda önemli isimlerle önemli çalışmalar gerçekleştirecek.