Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD), 17. Akdeniz Oyunları kapsamında Adana'da yapılacak karşılaşmalar, törenler ve tanıtım organizasyonları için protokol imzaladı. ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla dernek merkezinde Akdeniz Oyunları Adana Koordinatörü Vedat Kahyalar'la protokol imzalandı.  Başkan Sönmez ve Kahyalar'ın imza altına aldığı protokol gereği oyunların toplumun tüm kesimlerine duyurulması ve Adana'nın dünya genelinde tanıtımı amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülecek.

ADSİAD'ın Adana'nın bir dünya kenti olması için kuruluşundan bu yana samimi görevler üstlendiğini belirten Başkan Süleyman Sönmez, ADSİAD'ın bölgemiz için son derece önem taşıyan Akdeniz Oyunları'nın etkin ve kentimize yakışır bir şekilde gerçekleşmesi için de üzerine düşeni yapacağını vurguladı. Adana'nın tüm organizasyonlara evsahipliği yapacak güçlü bir altyapıya sahip olduğunu kaydeden Sönmez, "Başta Adana olmak üzere bölgemizin gelişimi hepimizi mutlu eder" dedi.

"CİDDİ BİR TANITIM OLACAK"

Vedat Kahyalar ise oyunlar kapsamında Adana'ya 10 milyon liralık yatırım yapılacağını söyledi. Çukurova Üniversitesi ve Atlı Spor Kulübü'nde gerçekleşecek karşılaşmalar ve etkinlikler kapsamında yapılan tesis çalışmasının sürdüğünü belirten Kahyalar, "Olimpiyat köyünün bir tanesi de Adana'ya kurulacak. Tesisler 5-6 Mayıs tarihlerinde teslim edilecek. Adana'ya bin kişilik bir de konaklama tesisi yapılacak. Adana'daki restaurantlarda gıda ve hijyen eğitimleri verilecek. Taksiciler ve çeşitli esnaflara da sertifika verilecek. Mavi bayrak uygulamasına da gidebiliriz. Olimpiyatlar kapsamında bölgemize 30 bin yabancı misafir gelecek. Misafirler için kiralanan bin araçla hem bölgemiz hem de çevri illerimize çeşitli turlar ve geziler düzenlenecek. Adana için ciddi bir tanıtım ve hareketlenme olacak. Önemli bir ekonomik hareketlenme yaşanacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan imza töreninden sonra Vedat Kahyalar tarafından ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez'e teşekkür plaketi takdim edildi.