Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) 2013 yılı Olağan Genel Kurulu’nda, Süleyman Onatça, yeniden başkan seçildi.

Türkiye’nin en kapsamlı iş dünyasına yönelik sivil toplum örgütü konumundaki TÜRKONFED Başkanı seçilen Süleyman Onatça, İstanbul’daki genel kurulda ADSİAD ailesince yalnız bırakılmadı.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Ali Gizer, Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Mustafa Akalın, Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Tamer Gülcan’ın da bulunduğu genel kurulda ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, Yönetim Kurulu ve ADSİAD üyelerinin geniş katılımı dikkat çekti.
ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, toplantıda Bakanlar Egemen Bağış ve Zafer Çağlayan’a Adana’dan özel olarak götürülen şalgam ve cezerye ikramında bulundu. Bağış ve Çağlayan’la birlikte genel kurula katılan 500 misafire “Adana’yı Seviyorum” baskılı özel poşet çantalar ile hediyeler sundu. Toplantıda bir de farkındalık yaratan ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, 13 Nisan’da Adana’da gerçekleşecek olan “Nisan’da Adana” projesinin tanıtımına katkıda bulunarak Türkiye’nin her yerinden genel kurula katılan 500 katılımcının yakasına Adana’dan özel olarak götürülen portakal çiçekleri taktı.

ADANA’DA AB TOPLANTISI YAPILACAK

Bakanlar Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış’la Adana’yı da konuşan, sivil toplum örgütlerinin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, her iki bakanı da Adana’daki ‘Portakal Çiçeği Festivali’ne davet etti. Öte yandan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’la Adana’da ‘Avrupa Birliği Katılım Süreci Bilgilendirme Toplantısı’ yapma konusunda söz alan Sönmez, TÜRKONFED Toplantısı’nda tam bir Adana tanıtımı gerçekleştirdi. İstanbul Martı Oteli çıkışında yüzlerce insanın elindeki ‘Adana’yı Seviyorum’ baskılı çantalar İstanbullular tarafından büyük ilgi gördü.


“SÜLEYMAN ONATÇA’NIN DESTEKÇİSİYİZ”

ADSİAD ailesinin yalnız bırakmadığı Süleyman Onatça’nın ADSİAD ailesinden biri olarak Türkiye’nin en kapsamlı sivil toplum örgütüne yeniden başkan seçilmesinin büyük gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu belirten Sönmez, “ADSİAD ailesinin bir ferdi olmaktan her zaman onur duyan Sayın Süleyman Onatça’nın ülkemiz, bölgemiz ve Adana’mız için daha olumlu işler başaracağına tüm kalbimizle inanıyor, bundan sonraki çalışmalarında yine tam destekçisi olacağız” dedi.