Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD), Olağan Mali Genel Kurulu'nda Adana'nın gelişimine yönelik birlik-beraberlik mesajları verildi. Mono Cafe'de gerçekleşen genel kurulda Divan Başkanlığı'na ADSİAD eski başkanlarından Eşref Yelekçi, üyeliklere ise Vedat Uğurlu ve Ali Göktaş seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gelir-gider tablosu, denetleme raporu ve tahmini bütçe oybirliğiyle kabul edildi.

Genel kurulda ADSİAD ailesine hitap eden ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, sivil toplum örgütlerinin misyonu ve amaçları doğrultusunda ülkesinin, kentinin ve bölgesinin gelişmesine katkıda bulunmakla yükümlü olduğuna dikkat çekti. Üyelerinin katkıları ve büyük çabalarıyla Adana’nın en etkin derneği konumuna ulaşan ADSİAD'ın örnek çalışmalarıyla hep bir adım önde olmayı başardığını vurgulayan Sönmez, "Bulunduğumuz tüm ortam ve platformlarda potansiyeline dikkat çektiğimiz Adana ekonomisi, 2010 yılındaki toparlanmanın ardından 2011 yılı ile birlikte yeniden yükselme trendine girdi. Bu durumu ekonominin temel göstergelerini oluşturan rakamlardan da anlıyoruz. 2012 yılı Ağustos ayı ve 2013 yılının ilk rakamlarına göre ihracatını artıran iller sıralamasına giren Adana’da Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde kullanılan enerji oranının artışı istikrarın habercisi olurken, OSB’deki yeni yatırımlar ve üretim artışı da Adana ekonomisinin yeniden canlanmasına vesile olmuştur" dedi.

"POTANSİYELİMİZİ GÖZ ÖNÜNE ALMALIYIZ"

Adana’da sağlık alanında yapılan yatırımların da özellikle sağlık turizminin gelişimine olumlu katkılar sunduğunu belirten Sönmez, şunları söyledi:

"Kentimizdeki bu gelişmeler doğal olarak Türkiye ekonomisine de olumlu yansımış ve büyük katkı koymuştur. Ekonomik gelişmelerle birlikte kentimizde uzun yıllar eksikliği hissedilen bakanlığa kavuşmamız ayrı bir heyecan ve sevinç kaynağıdır. Bölge illerinin lider kenti konumundaki Adana’nın, tüm alanlardaki potansiyelinin göz önüne alınarak gerçekleştireceği çalışmalar, 2023 Türkiye hedefine büyük katkılar sunacaktır. Kentimizin bölgede önemli bir merkez olduğu gerçeğiyle hareket edilmesine olan vurgumuzun tüm kesimlerce benimsenmesi gereğine inanıyoruz. Bu gerçekler bölge illeri ile birlikte özellikle Adana’yı daha iyi bir geleceğin beklediğine yönelik işaretlerdir. İş dünyasının planlamalarını bu veriler ekseninde yapması Adana ve bölgemize ivme kazandıracaktır. Sıralamaya çalıştığımız gelişmeler çerçevesinde yerel yönetimlerin atacağı adımlar, geliştireceği planlamalar ve ortaya koyacağı vizyon, Adana’nın gelecekte bölgenin marka kenti olabilmesinin önünü açacaktır. ADSİAD, bu süreçten sonra daha çok Adanalılık ruhuyla hareket edecektir."

SÖNMEZ'E TEŞEKKÜR PLAKETİ

Konuşmasının ardından ADSİAD Denetleme Kurulu Başkanı Naci Keskin'in teşekkür plaketi sürpriziyle karşılaşan ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, ADSİAD Yönetim Kurulu ve ADSİAD ailesine teşekkür etti. Naci Keskin, örnek çalışmaları nedeniyle Sönmez'e teşekkür plaketi sunmayı uygun bulduklarını vurguladı.

ONATÇA: "SİLAHLAR SUSSUN FİKİRLER KONUŞSUN"

ADSİAD'da uzun süre başkanlık yapan ve geçtiğimiz yıl Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanlığı'na seçilen Süleyman Onatça ise dilek ve temenniler bölümünde duygularını dile getirdi. ADSİAD rozeti taşımaktan ve bu dernekte yoğrulmaktan onur duyduğunu ifade eden Onatça, "ADSİAD benim için bir akademidir. Sizlerin sayesinde Türkiye'nin en en büyük gönüllü sivil toplum kuruluşunun başkanı oldum. ADSİAD, Türkiye'nin en üst seviyesine temsilci gönderebileceği gibi Bakanlar Kurulu'nu bile oluşturabilir" dedi. Türkiye'nin ekonomik gidişatını da değerlendiren Onatça, "Türkiye, dinamik bir ülke. Ülkemizde barış sürecine girildi ve bu sevindirici bir gelişme. Artık silahlar sussun ve fikirler konuşsun. İşin henüz başındayız bu yüzden süreç içerisinde dikkatli davranılmalı" dedi.

Türkiye'nin diğer birçok ülkeye göre ekonomide iyi durumda olduğunu belirten Onatça, Avrupa'daki ekonomik sorunun azalmaya başladığını Avrupa ve Ortadoğu’daki kriz ortamının bitmesi durumunda Türkiye'nin daha çok ihracat gerçekleştireceğini söyledi. TÜRKONFED'in önümüzdeki hafta gerçekleştireceği genel kurulunda yeniden TÜRKONFED Başkanı olarak Türkiye'nin huzuruna çıkmak istediğini kaydeden Onatça, Türkiye’de bölgeler arası gelişmişlik farklarının ortadan kaldırılması durumunda topyekün bir kalkınmadan bahsedilebileceğini sözlerine ekledi.

Genel kurula ADSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cahit Sınmaz, Yüksek İstişare Kurulu ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akalın ve ADSİAD üyeleri katıldı.