Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, Adana Ticaret Odası (ATO), Adana Sanayi Odası (ADASO) ve Adana Ticaret Borsası (ATB) seçimlerine kısa bir süre kala meslek komitelerinde işinin ehli, uzman kişilerin görev almaları çağrısında bulundu.

Odalar ve borsada yapılacak seçimlere sivil toplum örgütlerinin de yakın ilgi göstermesinin önemine değinen Sönmez, Adana’ya yakışır bir seçim gerçekleştirilmesi dileğinde bulundu. Göreve gelecek komitelerin Adana’nın önümüzdeki dönemlerine olumlu katkı koyacak bir yapıya sahip insanlardan oluşması gerektiğini kaydeden Sönmez, ATO Başkanı Ali Gizer’in geçtiğimiz aylarda sivil toplum örgütleriyle gerçekleştirdiği toplantıda Adana’ya yarar sağlayacak kişilere çağrıda bulunduğunu hatırlattı. Toplantının bu yönüyle önemsendiğini ve Gizer’in geniş katılımlı toplantı düzenlemesinin ATO’ya değer kattığını kaydeden Sönmez, Adana’da sağlanacak birlik ve beraberliğin her alanda meyvelerini vereceğini söyledi.

Oda seçimlerinde sivil toplum örgütlerinin daha aktif olması gerektiğine işaret eden Sönmez, “Özellikle komitelere seçilecek firmalar ve iş insanlarının sektöründe lider vasıflara sahip, Adana’yı ve odaları iyi temsil edecek yapıda olmasını arzu ediyoruz” dedi.

Geçmiş yıllara bakıldığında Adana’nın tam anlamıyla bir ticaret merkezi olmasına rağmen bazı pazarları kaybettiğini vurgulayan Sönmez, “Bu nedenle daha nitelikli, daha girişken insanlara ihtiyaç var. Bazı gruplarda meslek dışı kişilerin olduğuna yönelik söylemler var. Seçime katılacak ve oy kullanacak üye firmalar ve iş insanları bu konuya özellikle dikkat etmeli. Mesleğinde uzman, olaylara vakıf ve işinin ehli kişiler kendi gruplarındaki meslek komitelerinde yer almalı” diye konuştu.

ADSİAD ÜYELERİNE ÇAĞRI

ADSİAD üyelerine de çağrıda bulunan Sönmez, şunları söyledi:

“İş insanları odalarına sahip çıkmalı. ADSİAD ailesine mensup üyelerimiz de meslek komitelerine seçilmek için girişimlerde bulunmalı. Adana’nın yeni bir yapıya ihtiyacı var. Artık bölge rekabetinin dışında ulusal ve uluslararası rekabet başladı. Adana’nın rekabette sınırları zorlaması ve iyi koşullara sahip olması, var olan pazarları geliştirmesi ve farklı pazarlarda yer bulması için oda ve borsa yönetimleri, meslek komiteleri, vizyon ve öngörü sahibi insanlardan oluşmalı. Seçimler sonucunda oluşacak etkin ve kaliteli yapının önemli işbirlikleri geliştireceğini, kentimizin sosyal, kültürel ve ekonomik havasında olumlu gelişmeler yaşanabileceği gibi uluslararası piyasalarda da ihracat rakamlarının artabileceğini düşünüyoruz.”