Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti. Tunalı, 6736 sayılı kanuna göre borçlarını yapılandıran mükelleflerin taksit ödemelerinin 31 Mayıs 2017 tarihine kadar yapmaları çağrısında bulundu. Borç yapılandırmasından yararlanan vatandaşların ve iş dünyasının haklarını kaybetmemeleri için ilk iki taksiti 31 Mayıs’a kadar ödemeleri gerektiğini belirten Tunalı, kanundan yararlanabilmek için getirilen önemli şartlardan birinin ilk iki taksiti süresinde ödemek olduğunu hatırlattı.

BİLGİ ALINABİLECEK YERLER

Tunalı, kanun ile, vatandaşların kamuya olan borç yükünün azaltılması, borçların taksitler halinde ödenebilmesi, vergi ihtilaflarının sonlandırılması, devam eden vergi incelemeleri için Kanundan yararlanılabilmesi, geçmiş yıl beyanlarının artırılması yoluyla vergi incelemesine muhatap olunmaması, daha önce unutulmuş, eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilmesi, işletme kayıtlarının gerçek duruma uygun hale getirilmesi imkanlarının getirildiğini belirtti.

Tunalı, mükelleflerin konu hakkında Gelir İdaresi Başkanlığı’nın www.gib.gov.tr adresinden, vergi dairelerinden, AVM ve vatandaşların yoğun şekilde uğradığı bazı alanlarda açılan bilgilendirme stantlarından ve 444 0 189 Vergi İletişim Merkezi (VİMER)’den bilgi alabileceğini söyledi.

SÖNMEZ, TEŞEKKÜR ETTİ

Ziyaretleri için Tunalı ve ekibine teşekkür eden ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ise, ADSİAD ailesine mensup tüm iş insanlarının kentini, bölgesini ve ülkesini düşünerek hareket ettiğini, yapılandırmadan yararlanan üyelerinin gerekli duyarlılığı sergileyeceğini vurguladı.

ADSİAD’la ilgili Tunalı’ya bilgi veren Sönmez, ADSİAD’ın 1991 yılından bu yana sosyal ve ekonomik sorumluluğuyla kentin gelişimine katkı koyduğunu işaret etti. Sönmez, Vergi dairesi ile mükellefler arasında geçtiğimiz yıllara oranla vergi konusunda daha barışçıl ve duyarlı bir atmosfer sağlandığını dile getirdi.
Ziyarette Gelir İdaresi Grup Müdürleri Kamil Kurt ile Ahmet Balıkçı, ADSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Vedat Gizer, Olcay Değirmenci, Mustafa Öncül, Oktay Özbiçer, Selahiddin Nas da hazır bulundu.