Türkiye’den 11 sendikanın üyesi olduğu kısa adı  PSI olan Uluslar arası Kamu Hizmetleri Federasyonu’nun Türkiye’de pilot bölge olarak seçtiği Adana’da “Kamu Sekrötünde Güvensiz çalışma” konulu eğitim semineri Türkiye Yol-İş Sendikası’nın bünyesinde olan Holiday Otel’de gerçekleştirildi. Eğitim Seminerine Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Türkiye Yol-İş Sendikası Mersun 1 Nolu Şube Başkanı İrfan Gültekin, Türk-İş’e bağlı sendika başkanları ile taşerondan, kadro alan işçiler katıldı.
Eğitim semineri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve iş kazalarında hayatlarını kaybeden işçiler için bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
“BU KAZANIM İNANCIN ZAFERİDİR”
Eğitim seminerinde kısa bir konuşma yapan Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, karayollarında yıllardır taşeron işçi olarak çalışanların uzun süren hukuk mücadelesi sonrasında kadro almasının büyük bir zafer olduğunu söyledi. Ağar, “Yol-İş olarak Türkiye’de değil belki de dünyada bir ilke imza attık. Şimdi herkes bizi konuşuyor. Kadroya geçilmesi için çıktığımız yolda, işçi kardeşlerimiz bize inandı, güvendi. İşte bu güvenin karşılığı olarak taşeron işçiler kadroya geçtiler. Artık iş yerine güvenle, evlerine huzurla dönüyorlar. Sosyal haklarını da alarak geleceğe daha da güvenli bakıyorlar” dedi.
Konuşmasında süreçte yaşadığı bir anısını da anlatan Ramazan Ağar, “Şimdiki Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, o dönem Ulaştırma bakanı idi. Ben, Karayolları Genel Müdürü ve Sayın Bakan konuşuyoruz; Genel Müdür “Bu işçileri kadroya almayalım eğer alırsak çalışmazlar” dedi. Sayın Bakan Yıldırım, Genel Müdürü tarihi bir cevap verdi; “Çalışmayan işçi yoktur, işçiyi çalıştıramayan yönetici vardır” İşte, bizler böyle süreçten geçerek, kadroyu hak ettik” diye konuştu.
“VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ”
Konuşmasında 15 Temmuz darbe teşebbüsüne de değinen Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, “Hain darbe girişimi ülkemizin geleceğine set vurdu. Devletimizin tüm birimleri FETÖ denen haninin ve onun işbirlikçilerin açtığı yaraları sarmaya çalışıyor. Ancak, operasyonlar sürerken zaman, zaman suçu günahı olmayan insanların da ekmeliğiyle oynanıyor. Yetkililerin, bu tür mağduriyetlerin yaşanmamasına özen göstermelidir.  Suçluysa cezasını çeksin, eğer suçu yoksa mağdur edilmesin. Yine darbe girişimi öncesi bir seçim geçirdik. O zaman da iktidar olan ve bugün de iktidar olan hükümet işçi sınıfının yararına olacak, çalışma hayatını yakından ilgilendiren bir takım sözler verdiler. Bizler, bu sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz ve bunun takipçisi olacağımızı da buradan ifade etmek isterim” şeklinde konuştu
“TÜRK-İŞ VAR VE HER ZAMAN OLACAK”
Türk-İş’in iş hayatına yönelik çalışmalarından da söz eden Ağar, “Eğer emeği savunmuyorsan, işçinin alın terinin değerini alabilmesi adına adım atmıyorsan, emek harcamıyorsan sendikacılık yapmayacaksın. Türk-İş, İktidar ve TOBB ile birlikte söz sahibidir. Bizim arkamızdan Hak-İş geliyor, ada suni bir sendikadır. Türk-İş Türkiye’nin çimentosudur, demokrasinin çimentosudur. Her zaman söylerim ve söylemeye de devam edeceğim Türk-İş hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir, hiçbir zaman da olmayacaktır. Türk-İş yönetiminde farklı siyasi görüşlere mensup arkadaşlarımız vardır. Ama onlar siyaset düşünmez, düşünürse hizmet yapamaz. Bizim tek derdimiz ülkemizin, milletimizin birlik ve beraberliği, tüm işçi kardeşlerimizin kazanımlarının korunmasıdır” dedi.
Konuşmaların ardından PSI Türkiye Koordinatörü Rifat Çelebi, Dış İlişkiler Uzmanı Özgür Doğru Yol-İş Sendikası Hukuk Daire Başkanı Süleyman Başterzi,  Yol-İş Sendikası Eğitim Müdürü Özcan Karabulut ve Yol-İş Sendikası Sosyal Güvenlik Danışmanı Celal Tozan birer sunum yaptı.