Seyhan Rotary Kulübü’nün davetiyle verilen yemekte konuşan AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, “Adana için birlik olalım” söylemini yineledi.  Noyaner, “Söz konusu Adana ise gerisi teferruat olmalı. Parti ayrımı gözetmeksizin bütün siyasilerimiz, milletvekillerimiz, yöneticilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız Adana için birlikte hareket etmeli, güç birliği yapmalı” dedi. 

Yönetim kurulu üyeleri Ziya Alim Koçer, Erkan Oskay, Ege Baş ve Hakkı Aksay ile Seyhan Otel’deki yemeğe katılan AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, Seyhan Rotary Kulübü Başkanı  Hakan Tuyan ve kulüp yöneticilerine daveti nedeniyle teşekkür ederek başladığı konuşmasını , dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek sürdürdü.

Siyaset üstüyüz

AGİAD’ın 343 üyesiyle, dünyanın 117 ülkesine 186 milyon dolar ihracat gerçekleştiren, 4.4 milyar cirosuyla Adana ekonomisinin %12 sini oluşturan, bünyesinde 33.500 kişi istihdam eden,  Adana’nın en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu söyleyen Noyaner şöyle devam etti:

“Burada özellikle AGİAD’ın siyaset üstü yapısını vurgulamak istiyorum.  Çünkü bugüne kadar hiçbir AGİAD başkanı ya da yöneticisi, bu derneği bir basamak olarak kullanıp siyaset yapmadı. Ben de bayrak yarışı olarak gördüğüm ve yaklaşık bir yıl önce devraldığım görevimi bu anlayışla ve gururla sürdürüyorum” dedi.

Adana sevdalısıyız

Daha sonra Seyhan Rotary Kulüp üyelerini AGİAD’ın yaptığı kültürel, sosyal, sportif, ekonomik ve Adana’yı tanıtıcı faaliyetleri ile devam eden projeleri hakkında bilgilendiren Noyaner, şöyle devam etti:

“Adana için dernek çatısı altında sürdürdüğümüz faaliyetlerin yanı sıra  girişimcilerin desteklenmesi, üretimin önündeki engellerin kaldırılması, geniş istihdam olanakların yaratılması gibi ekonomik konularda da sosyal sorumluluk projelerinde de çalışıyoruz. Çalışmalarımızın tümü daha refah içinde ve daha mutlu yaşanılan bir Adana özlemi içindir. Bizler Adana sevdalısıyız. Sorunların ancak siyaset üstü bir birliktelik yapısı içinde olursak aşılacağını biliyoruz. ‘Söz konusu Adana ise gerisi teferruattır’ diyen birlik çağrımızı da bu anlayışla yapıyoruz”

Yemeğin sonunda Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Hakan Tuyan, katılımı nedeniyle AGİAD Başkanı Sefa Noyaner’e bir teşekkür plaketi verdi.