Türkiye'nin geleceğine yapılan müdahalenin kabul edilebilir olmadığını söyleyen Adalı, "Demokrasimize sahip çıkıyoruz. Ülkemize bu kötülüğü yapanları kınıyoruz. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi. 
'DEMOKRASİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ'
Türkiye'nin modern dünyada önemli bir yerinin bulunduğuna dikkat çeken AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı, "Demokrasimize sahip çıkıyoruz ve bunu hep sürdüreceğiz. Ülkemiz, demokrasimiz bizim en önemli varlığımız. Ülkemizi ve en temel dayanağımız olan demokrasimizi koruyup geliştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.
'GENÇ İŞADAMLARI SÖZ VERİYOR'
Askeri darbe girişimini kınayan AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı, şöyle konuştu:
"Gelişen dünyada, demokrasimiz geliştikçe ekonominin kalkınacağı, halkımızın ve ülkemizin refah düzeyinin artacağı bir gerçek. Demokrasiye vurulan her darbe ise ülkemize yapılan bir kötülük. Ülkemize, birlik ve beraberliğimize, demokrasimize yönelik bu darbe girişimini kınıyoruz. Türkiye'nin aydınlık yarınlara ve modern geleceğe ulaşması için herkese görev düşüyor. Bu girişimin sorumluları hukuk önünde hesap vermeli. İş dünyasının genç temsilcileri olarak, her zaman ulusal birlik ve beraberlik, demokrasi, insan hakları, barış ve huzurdan yana olacağız. Her koşulda demokrasimizi koruma ve geliştirme sözümüzü yineliyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedef ve doğrultuda, bugüne dek tüm gücümüzle çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız."