Üyeleri arasında dayanışma ve kaynaşma etkinliklerini sürdüren AGİAD, geleneksel hale gelen 'Sektörel Buluşma Toplantısı'nı bu kez inşaat sektörü temsilcileriyle tedarikçileri arasında gerçekleştirdi. İlki sanayicilerle tedarikçiler arasında yapılan sektör buluşmalarının ikincisinde inşaatçılar tedarikçiler bir araya geldi. Hatay Tadım Sofrası'nda düzenlenen toplantıya, AGİAD üye ve yöneticileriyle Adana iş dünyasının önemli isimleri ilgi gösterdi. Toplantıya katılanlar genel ve ikili görüşmelerle işbirliği anlaşmaları yaptı. AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı Özelköse ve yönetim kurulu üyeleri, toplantıya katılanlarla yakından ilgilenip çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunurken önerilerini de paylaştı. 

'SEKTÖR BULUŞMALARINI ÖNEMSİYORUZ'

Üretim, kalkınma ve istihdam açısından oldukça yararlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini anlatan AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı Özelköse, üyeler arasında çok önemli bir işbirliği platformu oluşturduklarını kaydetti. AGİAD'ın Adana ve ülke ekonomisinin gelişimi için çaba gösterdiğini vurgulayan Gülümsün Adalı Özelköse, "AGİAD ailesinin bu tür buluşmalarını çok önemsiyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana AGİAD'ı, ekonomi, üretim ve kalkınma üçgeni içinde sürekli çaba gösterilen bir merkez haline getirmeye çalıştık" dedi. 

EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ KONUŞULDU

Sektör buluşmalarının iş dünyası arasında heyecanla karşılandığını ve artık gelenekselleştiğini aktaran AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı Özelköse, şöyle konuştu:
"Bu buluşmalarımızı da geleneksel hale getireceğimizi söylemiştik. İlkini sanayiciler ve tedarikçiler arasında gerçekleştirdiğimiz sektör buluşması oldukça verimli ve yararlı oldu. Şimdi inşaatçılar ve tedarikçiler arasında yaptık. Ülkemizde ve kentimizde inşaat sektörü için her zaman 'ekonominin lokomotifi' tanımı yapılır. Aynı durum hala geçerli. Son süreçte inşaat sektöründe kentsel dönüşüm çok öne çıkan bir konu haline geldi. Bu konuyu enine boyuna tartışıyoruz. Üyelerimiz arasındaki dayanışma ve kaynaşma etkinliklerinin yanı sıra oldukça yararlı bir toplantı oldu. Kendi ölçeğimizde üretimin artması, kazancın çoğalması, istihdamın sağlanması ve üyelerimizin birbirleriyle ilişkileri de gelişmeli. Bu tarz buluşmaları belirli aralıklarla sürdüreceğiz."