AGİAD üye ve yöneticilerinin biraraya geldiği etkinlik, Gazipaşa North Shield Restaurant'ta gerçekleştirildi. İş dünyası bileşenlerini buluşturan geleneksel AGİAD dayanışma ve kaynaşma etkinliği, büyük ilgi gördü. Konukların kapıda karşılandığı geleneksel buluşmaya, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez de katıldı. Bundan sonra her ayın son Çarşamba günü AGİAD üyelerine ait olmak kaydıyla farklı bir mekanda yineleneceği duyurulan geleneksel etkinliğin yeniden başlaması, AGİAD ailesince sevinçle karşılandı. 

'BİRLİKTEYİZ, MUTLUYUZ'
AGİAD'ın eski başkanları ve yöneticilerinin de ilgi gösterdiği buluşmada AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı ve yönetim kurulu üyeleri, etkinliğe katılanlarla sohbet edip görüş alışverişinde bulundu. Gösterilen ilgi için katılımcılara teşekkür eden Gülümsün Adalı, AGİAD'ın bir aile olduğunu anımsattı. İş dünyasının genç temsilcilerini dayanışma ve kaynaşma etkinliklerinde sürekli buluşturacaklarını duyuran Adalı, "AGİAD'ın çok önemli bir değeri olan geleneksel öğle yemeği buluşmasında sizlerle birlikte olduğumuz için çok mutluyuz. AGİAD ailesi her koşulda birlik ve beraberlik içinde yeni projeler üretip yaşama geçirecek" dedi. 

İHRACAT İÇİN BULUŞACAKLAR
AGİAD'ın misyonu doğrultusunda 'alibaba.com' sitesi ve Adana Sanayi Odası (ADASO) ile birlikte 3 Kasım'da ve 9 Aralık'ta çok önemli iki ayrı etkinliğe imza atacaklarını bildiren Gülümsün Adalı, şunları kaydetti:
"AGİAD önderliğinde, ihracatçıları buluşturan 'alibaba.com' sitesi ve ADASO işbirliğiyle ihracatı arttırmayı planlayan ve neler yapılması gerektiğini tartışacağımız bir etkinlik yapıyoruz. 3 Kasım'da ADASO'da gerçekleştirilecek bu etkinliğe üst düzey CEO'lar ve iş dünyası temsilcileri katılıp ihracatın arttırılması için neler yapılacağını konuşacak. Ayrıca AGİAD olarak 9 Aralık'ta da aynı zamanda yönetim kurulu üyeliği görevini üstlendiğim TÜRKONFED ile TÜSİAD yönetimini ve iş dünyasının önemli isimlerini Adana'da ağırlayacağız. " 

ETKİNLİĞE ÇAĞIRDI
Katılımcılara seslenen TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez de, 9 Aralık'ta AGİAD önderliğinde gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili konuştu. Adana Rekabet Endeksi'nin açıklanacağı ve Adana ekonomisinin masaya yatırılacağı etkinliğin AGİAD'ın evsahipliğinde yapılacağını anlatan Sönmez, "9 Aralık'ta TÜRKONFED ve TÜSİAD tam kadro Adana'da olacak. İş dünyamızın önemli aktörleriyle buluşacağız. Bu etkinliğin ev sahibi aynı zamanda TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi olan AGİAD Başkanımız Gülümsün Adalı olacak. Çok önemli bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Herkesi bu etkinliğe bekliyoruz" diye konuştu.

ÜYELER BİLGİLENDİRİLDİ
Yemeğin ardından AGİAD ailesi, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden  Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hakkında da bilgilendirildi. Mersin ve Gaziantep eski Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember ile AGİAD üyesi ve Yeminli Mali Müşavir İbrahim Kumluca, katılımcılara yasal prosedürlere ilişkin sunum yaptı. AGİAD üyeleri de merak ettikleri soruları, sunum yapan uzmanlara yöneltip yanıt aradı.