Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi’nin (EDAM) hazırladığı ‘İl Bazında Rekabet Endeksi Raporu’ semineri AGİAD evsahipliğinde Adana’da gerçekleştirilecek.
TÜRKONFED VE TÜSİAD BAŞKANLARI GELİYOR
9 Aralık 2016 Cuma günü Adana Sheraton Grand Otel’de saat 13.30’da başlayacak seminerin açılış konuşmalarını Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan ve AGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gülümsün Adalı yapacak. Avrupa Birliği Bakanı-Başmüzakereci Ömer Çelik'in de katılmasının beklendiği seminerin onur konuşmacıları EDAM Başkanı Sinan Ülgen ve TÜRKONFED Ekonomi Danışmanı Pelin Yenigün Dilek ise ‘İl Bazında Rekabet Endeksi Raporu’nu tanıtacak.
ADALI'DAN KATILIM ÇAĞRISI
Konuyla ilgili açıklama yapan AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı, toplantının bölgesel rekabet gücünü yaratma olanağını elinde bulunduran yerel yönetimler ve yerel girişimlere yol göstereceğini vurguladı. Adalı, "Toplantımız, illerin göreceli olarak rekabet gücünü oluşturan belli başlı alanlardan hangilerinde daha ileride oldukları, hangilerinde ise nispeten geri kaldıklarının görülebilmesi adına önem taşımaktadır" dedi. Seminerin herkese açık olduğuna dikkat çeken Gülümsün Adalı, halkı, Adana iş dünyası bileşenleri, yerel yöneticileri ve basın mensuplarını seminere davet etti.