Başkanlara da  AGİAD’ın Marina Port Projesini anlattı.  AGİAD yöneticileri ,ayrıntılarıyla görüşlerine sundukları  Marina Port projesiyle ilgili olarak, Başkanlardan destek talebinde bulundu.

Adana Genç  İşadamları Derneği Başkanı Sefa Noyaner ve yönetim kurulu üyeleri,  ilk olarak Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ı , ardından da Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ziyaret etti. AGİAD yöneticileri  Belediye Başkanlarıyla Adana,  Yüreğir ve Seyhan’la  ilgili, ağırlığını; ekonomik gelişmelerin ve kentsel dönüşüm çalışmalarının teşkil ettiği konularda sohbet etti.  Mahmut Çelikcan ve Zeydan Karalar’dan hizmetleri konusunda bilgi alan AGİAD yöneticileri, daha sonra tamamlandığında Seyhan Baraj Gölü’nün güzelliğini doğal yapısına zarar vermeden  zenginleştirecek, kentin sosyal ve kültürel  gelişmesine katkıda bulunacak Adana Marina Port projesi hakkında Başkanlara bilgi verdi.

ADANA SEVDALISIYIZ

Adana Genç İş adamları Derneği Başkanı Sefa Noyaner, ziyaretler sırasında  yaptığı konuşmada Marina Port Projesinin ayrıntılarını Çelikcan ve Karalar’a anlattı. Sefa Noyaner,  AGİAD’ın toplum yararına, yöneticilerinin hiçbir karşılık beklemeksizin sadece “Adana sevdası” adına hizmet verdikleri bir dernek olduğunu belirterek; “Bizim işimiz gücümüz Adana’nın güzelleşmesi, zenginleşmesi, sorunlarının çözülmesi için çaba harcamaktır. Adana’ya en küçük bir çivi çakıldığında biz bunu destekliyor ve mutlu oluyoruz” dedi.

MARİNA PORT ÇEVRECİ PROJE

Daha sonra AGİAD’ın Seyhan Baraj Gölü kıyısı için projelendirdiği Marina Port’u anlatan Noyaner şöyle dedi:

“Kamuoyunda bazı kesimlerde Marina Port’un ‘sanki Seyhan Baraj Gölü kıyısını betonlaştıracağı ve özel bir kulüp olacağı’ gibi bir algı yaratılmak isteniyor. Bu kesinlikle doğru değildir. Tam aksine Marina Port son derece çevreci olarak tasarlanmış bir projedir. Bu projede Seyhan Baraj Gölü’nün sadece kıyısında değil, suyun içindeki yosunlara,  sular çekildiğinde göl tabanında oluşan endemik bitkilere kadar tüm çevre etkilerinin dikkate alındığı bir projedir. Burada beton olmayacağı gibi, ahşap yapıların oranı ise tüm proje içinde sadece yüzde 3 olacak. Düşünün ki;  Marina Port gibi içinde spor alanlarının, gezinti yollarının, yeşil alanların, su sporları için gerekli düzenlemelerin, alışveriş , eğlence, yiyecek içecek birimlerinin bulunacağı yer yapacaksınız ve yapılaşma oranı sadece yüzde 3 olacak. Bu projenin hedefi  zaten, Seyhan Baraj Gölü’nün şehre kattığı zenginliği arttırmaktır. Gölü kirletecek unsurlara en başta biz karşı çıkarız” dedi.

TAMAMEN HALKA AÇIK

Marina Port’un , sadece üyelere hizmet veren diğer kulüplerle karıştırılmaması gerektiğini belirten AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, “Marina Port tüm Adanalılar’a hizmet verecek, 7’den 77’ye tüm yaş grubundaki vatandaşlara hitap edecek , Adana halkının tümümün yararlanması gözetilen halka açık bir proje olacak. “diye konuştu.

BAŞKANLAR DESTEK VERECEK

AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, daha sonra  Belediye Başkanlarından projeye destek talebinde bulundu. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Marina Port için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydederek; “Siz Adana için güzel proje üretiyorsunuz. Biz de bu güzel proje için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dediler.

AGİAD’ın ziyaretlerinde Başkan Sefa Noyaner ile birlikte Başkan Yardımcıları Ali Can Boğa ve Ege Baş,  Genel Sekreter Cenk Yakın, yönetim kurulu üyeleri Gülümsün Adalı, Ozan Gülaştı, Fatma Uğurlar, Murat Erşahinoğlu, Enver Yılmaz, Osman Ülke  ve Hakkı Aksay yer aldı.