Adana’da hizmet etmek üzere 105 danışman görevlendirdiklerini belirten Meydan, “Danışmanlarımızın yüzde 70’i sahada, yüzde 30’u ise müdürlükte kalarak işçi, işveren ve İŞKUR ile koordinasyonu sağlayacak. İşverenlerimizin görüşleri, daha iyi hizmet etme noktasında bize yardımcı oluyor.” dedi.

İşverenlere yönelik hizmetler, iş gücü eğitimleri, istihdam garantili kursların işverenlere sağladığı faydalar, işverenlerin yükümlülükleri, girişimcilik programları, UMEM Projesi, ödenekler ve teşvikler hakkında sunum yapan İş ve Meslek Danışmanı Timuçin Kain de, iş arayanların İŞKUR’a kayıtlı ve 15 yaşını tamamlamış olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Bu yıl başlattıkları İnşaat, Tekstil ve Hizmet Komiteleriyle, üyelerin kendi iş branşlarının yanı sıra diğer üyelerle daha sıkı görüşme içinde olmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyleyen AGİD Başkanı Seyfettin Alpat ise, kentin sorunlarını değişik platformlarda güç birliği ile çözmelerini ön gördüklerini belirtti. Alpat, ayrıca; iİş komiteleri arasında çapraz buluşmaları da tertip ederek, üyelerin diğer branşlarda faaliyet gösteren firmalar ile iş ilişkilerini de artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Programın açılış konuşmasını yapan AGİD Tekstil Komisyonu Başkanı Sabri Altunbağ da, sektörün önünü açacak fikir ve düşüncelerin paylaşılacağı bu tür toplantıları önemsediklerini ifade etti. Kentin önemli bürokratlarını misafir ederek tecrübelerini paylaşma imkanı da bulduklarını söyleyen Altunbağ, “Aramızda; matbaacı, sigortacı, petrol işletmecisi, kırtasiyeci, çiçekçi ve danışmanlık şirketi gibi çeşitli meslek gruplarından arkadaşlarımız var. Birbirleriyle kaynaşarak kendi aralarında da ticaret yapabileceklerini umduğumuz firmalarımızın cirolarını artırarak kent ekonomisine daha fazla katkı sağlayacaklarını arzuluyorum.” diye konuştu.

AGİD üyesi firma temsilcilerinin sorularını da cevaplayan İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan’a, AGİD Başkanı Seyfettin Alpat, günün anısına plaket takdim etti.