Bu yıl 16-22 Eylül 2019 tarihleri arasında 32'incisi düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları başladı. Hafta kapsamında Adana'da ilk tören Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Törene Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Ahilik Haftası Tertip Komitesi üyeleri, Adana ESOB'a bağlı odaların başkanları, yönetim kurulu üyeleri, kamu ve özel kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri  ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek ve Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz tarafından anıta çelenk sunuldu.

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, tören sonrası yaptığı açıklamada, bin yıla yakın köklü bir geçmişe sahip olan Ahilik kültürü ve felsefesinin, toplumsal yaşamın ortak paydası insanı esas aldığını söyledi.

Ahiliğin öğretmensiz bir halk üniversitesi olduğunu dile getiren Başkan Sözütek, "Ahilik anlayış ve ruhu bugün de hayatımızın her safhasında bizlere yol göstermeye devam etmektedir. Bizler Ahiliği sadece, esnaf ve sanatkarların geçmişten gelen bir gurur kaynağı olarak değil, aynı zamanda büyük bir değişim ve dönüşüm içinde olan ülkemizin ölümsüz bir ışık kaynağı olarak da görüyoruz. Türk tarihinde ve geleneğinde önemli bir yer tutan Ahilik teşkilatının temsilcileri olarak miras aldığımız bu kültürü yaşatma ve günümüze uyarlama konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Amacımız; Ahilik ilkeleri ışığında, kaliteli mal ve hizmet üreten, kendini yenileyip geliştiren, yaratıcı, rekabet edebilen bir esnaf ve sanatkar topluluğu yaratabilmektir" dedi.

Atatürk Parkı'ndaki törenin ardından Ahilik Haftası tertip komitesi Adana Vali Vekili Mustafa Aydın ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Çelik'i ziyaret ederek etkinlikler hakkında bilgi verip, Büyüksaat önünde gerçekleştirilecek kutlamalara davet etti.

Tertip komitesi Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek'i de makamında ziyaret ederek, etkinlikler hakkında bilgilendirdi.Ahilik haftası ilk gün etkinlikleri akşam saatlerinde düzenlenen ve önceki dönem seçilen Yılın Ahisi, kalfası, çırağı ve tertip komitesinin üstü açık otomobil ile şehir turu atması ile sona erdi.