Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez’e nezaket ziyaretinde bulundu.
AK Parti Adana İl Başkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı Fahrettin Coşkun, Tanıtım ve Medya Başkanı Zafer Kara, Yerel Yönetimler Başkanı Faruk Aytek, ADSİAD Başkan Vekili ve ADSİAD Akademi Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Erel, Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler ve Siyasi İşler Çalışma Grubu Başkanı Murat Dilme, Sayman Oktay Özbiçer, Genel Sekreter A.Kenan Akçay, Genel Sekreter Yardımcısı Sarp Anıl Yüksek, Yönetim Kurulu Üyesi ve Dernek İçi İletişim ve Dernek Merkezi Çalışma Grubu Başkanı Selahiddin Nas’ın da hazır bulunduğu görüşmede Adana’nın sosyal, ekonomik ve siyasi yapısıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Ortak hedeflerinin Adana’ya ve Türkiye’ye hizmet olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, ‘Türkiye’de muhalefet iyi çalışmıyor’ algısı oluştuğunu belirtti. “Muhalefetin verimsiz çalışması siyasi açıdan bizim işimize gelse de uzun vadede bize de zarar verir” diyen Yağcı, “Muhalefetin ve iktidarın kendi kulvarlarında güçlü olması ülkeye daha iyi hizmet olarak döner” şeklinde konuştu.

Adana’nın bir bakana sahip olmamasından yakınıldığını ancak Türkiye’de toplamda 10 ilin bakanı olduğunu anımsatan Yağcı, “Adana icracı bir bakana sahip olsa iyi olurdu fakat gelişen şehirlere bakıldığında çoğunun hükümette bakanla temsil edilmediğini görüyoruz. Şehirlerde artık devlet öncülüğü yerine işadamları öncülüğü dönemi başladı. İyi işadamlarının olduğu şehirler güzel işler başarıyor. İşadamlarımız kente öncülük ve liderlik yapmalı” diye konuştu.

Adana’da devletin ilgisizliğinden çok işadamları arasında lider olmamasının sorun oluşturduğunu dile getiren Yağcı, şunları söyledi:

“Adanalı olarak kendi kendimize çok kızıyorum. Yanıbaşımızdaki Tarsus’da tarım arazileri oya gibi işleniyor. Büyük seralar ilçeye önemli ekonomik katkı sunuyor. Adanalı işadamları da bu konuda atılım yapmalı. Adana olarak yatırımcının önünü kapatmaya çalışıyoruz. Yapılan ve yapılacak yatırımları mahkemelere taşıyoruz. Baraj ve santral yatırımlarını durdurmaya çalışıyoruz. Nerede kim ne yatırım yaparsa birileri çıkıp mutlaka bir bahane buluyor. Adana’da maalesef makul bir ölçü tutturamıyoruz. Elektriğin, yolun, suyun ideolojisi olmaz.”
“DEVLETİN YAPMASI GEREKENLERİN PEŞİNE DÜŞÜYORUZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ise işadamlarının her şeyi devletten beklemediğini ancak devlet tarafından yapılması gereken işlerin de peşine düştüğünü ifade etti. Çevre illere bakanlık verilince Adanalı’nın ister istemez sitemde bulunduğunu kaydeden Sönmez, “Sonuç olarak bahanelere meydan vermeden çözüm üretme noktasında birleşmemiz gerekiyor. Adana’da özellikle girişimciliğin artmasını sağlamalıyız” dedi.

21. yılına giren ADSİAD ailesinin yüzde 22’sinin vergi rekortmeni olduğunu, 8 ADSİAD üyesinin  Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer bulduğunu ve 4 üyenin de Adana’dan en çok ihracat yapan firmalar arasına girdiğini belirten Sönmez, şöyle konuştu:

“ADSİAD olarak Adanalılık ruhunu geliştirmeye çalışıyoruz. ADSİAD Akademi’yi kurarak hem kendi üyelerimize hem de kamuoyuna eğitim konusunda çeşitli bilgiler aktarıyoruz. Kentteki üniversitelerle işbirliği halindeyiz. Çağ Üniversitesi ile belki de Türkiye’de bir ilke imza atarak sertifika programı hazırladık. Çukurova Üniversitesi ile sürekli diyalog halindeyiz. Yönetim Kurulu üyelerimizin tamamının ayrı ayrı görevleri var. Arkadaşlarımız kendi alanlarında çalışma yaparak kamuoyunu bilgilendirmeye çalışıyor. ADSİAD, Adana’nın sosyal ve ekonomik durumunu irdeleyen bir rapor hazırlığı içerisinde. Biz Adana’nın acilen bir master plana ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalarımızı da bu yöne kanalize etmiş durumdayız. Kentimizin doğru verilerle aydınlatılması gereğine inanıyoruz.”