Otomotiv devi Temsa, dünyanın otobüs üretim üssü olarak bilinen Almanya’daki futbol kulüplerine de otobüs verecek. Önceki gün Galatasaray’a, ‘Maraton’ otobüs kullanımı sunarak 3 yıllık sponsor olan Temsa’ya benzer bir anlaşma için Alman futbol kulübünden teklif geldi. 
 
KULÜPLERLE GÖRÜŞÜLÜYOR
Girişimcilik Ekosistemi Derneği’nin (GED) KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirdiği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde ‘Tecrübe Paylaşımı’ dersine giren Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, bilgi ve deneyimlerini paylaşırken, yönettiği şirketin son dönemde yürüttüğü pazarlama çalışmalarıyla ilgili gelişmelerden de örnekler verdi. Çelik, dünyanın önemli otobüs markalarının merkezi ve üretim üssü olan Almanya’daki bazı futbol kulüpleriyle görüşmeler yaptıklarını kaydetti
 
SPONSORLUK YAPILACAK
Temsa olarak birkaç gün önce Galatasaray’la 3 yıllık sponsorluk anlaşması yaptıklarını ve takıma ‘Maraton’ model otobüs kullanım imkanı sunduklarını belirten Dinçer Çelik, “Almanya’daki futbol kulüpleriyle de görüşüyoruz. Beşiktaş ve Galatasaray’la olduğu gibi Alman kulüplerle de sponsorluk anlaşmalarına hazırlanıyoruz. Amacımız, otobüs üretim üssü Almanya’nın futbol kulüplerinin, Temsa’nın otobüslerini kullanması” diye konuştu.
 
GİRİŞİMCİDEN İNOVASYON BEKLİYORUZ
Girişimci adaylarına verdiği derste girişimciliğin önemi ve Türkiye’nin girişimcilere duyduğu ihtiyacın da altını çizen Dinçer Çelik, öte yandan girişimcilerden beklenenin inovatif ve katma değeri yüksek üretim olduğunu kaydetti. Temsa’da kurum içi girişimciliğin ve yenilikçiliğin teşvik edildiğini anlatan Çelik, “Otoriter yönetim yerine özgürlükçü bir ortam yarattık. Bu durum içimizdeki girişimcileri ve icatçıları açığa çıkardı. İşe personel servisiyle gelen her arkadaşımız, kendi ürettiği otobüsü bir müşteri olarak değerlendiriyor, yenilik öneriyor” şeklinde konuştu.
 
MAKER LABORATUVARLAR KURULMALI
Temsa’da ‘Yenilikçilik ve Girişimcilik Platformu’ kurulduğunu da belirten Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, “Genç girişimcilerin fikirlerini bekliyoruz. İyi fikirleri ödüllendiriyoruz” dedi. Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden ise 2023 hedeflerini tutturabilmek için büyük sanayi kuruluşlarının ar-ge merkezi, icatların çıkacağı maker laboratuvarları kurması gerektiğini belirterek, “Temsa bunları yapıyor. Yanı sıra yenilikçi iş planı olan girişimcilere destek oluyor. Bu yönde birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.