AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, denetim kurulu üyeleri Hamit Yüzereroğlu ve Hilal Aksöz, MilliEğitim Bakanlığı Özel Öğretim Grup Başkanı Ali Karagöz, Mesleki Teknik Eğitim Grup Başkanı Tunay Alkan, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hatipoğlu, Genel Koordinatör İzzettin Yüzçelik ve AOSB Genel Sekreteri Mustafa Keskin, yapımı devam eden Özel Teknik Meslek Lisesi inşaatını gezerek incelemelerde bulundular.

Türkiye'de ilk

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, OSB bünyesinde Çukurova Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitimöğretim veren Teknik Yüksekokul bulunduğunu anımsatarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli EğitimBakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında kurulan özel lisenin de sanayicinin ara eleman sıkıntısının çözümüne önemli katkı sunacağını bildirdi.

Eli anahtar tutan öğrenciler yetişecek

Yapmış oldukları çalışma ve analizlerde, sadece AOSB bünyesindeki işletmelerde çalışacak yaklaşık 2-3 bin teknik elemana ihtiyaç duyulduğunu tespit ettiklerini vurgulayan Bekir Sütcü, bu nedenle okulun eli anahtar tutan öğrenciler yetiştirecek olmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

“Teknik lise bünyesinde 5 bölüm olacak”

Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hatipoğlu da, okulun önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmete gireceğini, kayıtların da başladığını belirterek, 56 derslik ve bin 300 öğrenci kapasitesine sahip okulda ilk etapta elektrik, elektronik, tekstil, makine ve kimya bölümlerinin bulunacağını söyledi.

Yurt da olacak

Abdullah Hatipoğlu, şehir dışından gelecek olan öğrencilerin barınma sorununu da göz önüne alarak, 170 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdu inşa edileceğini belirterek, ''Türkiye'deki OSB'ler içinde bir ilk olan okulun en büyük avantajı sanayicinin yanı başında bulunması olacak. Öğrencilerimiz okurken staj yeri sorunu, mezun olduktan sonra da iş sorunu yaşamayacaklar'' dedi.

“ARANAN ÇOCUKLAR”

Okuldan mezun olan öğrencilerin istihdam edilecekleri işletmelere de çeşitli avantajlar sağlanacağının altını çizen Hatipoğlu, öğrencilerin 2 yıl sigorta muafiyetinden yararlanacağı belirterek, “Bu yüzden öğrencilerimiz ‘aranan çocuklar’ olacak” diye konuştu. Hatipoğlu, 8. sınıf öğrencilerinin başvurabileceği okula kayıtların ErkanEğitim Kurumları Şubeleri ile Erkan Koleji'nde alındığını bildirdi.

Fotoğraf altı

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Grup Başkanı Ali Karagöz, Mesleki Teknik Eğitim Grup Başkanı Tunay Alkan, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, ErkanEğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hatipoğlu, Genel Koordinatör İzzettin Yüzçelik ve AOSB Genel Sekreteri Mustafa Keskin, yapımı devam eden Özel Teknik Meslek Lisesi inşaatını gezerek incelemelerde bulundular.