AOSB Akademi’de işverenlere, üst ve orta düzey yöneticilerle çalışanlara, sunum sırasında kendini dinletmenin incelikleri anlatıldı. AOSB Seyhan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime yoğun katılım gerçekleştirildi.

 

‘’Anlattıklarınız dinleyicinin anlayabildiği kadardır’’

Seminer sunumunu gerçekleştiren Karya Yönetim Danışmanlığı eğitmeni Dr. Nazan Uğur, teknik terimlerin, yabancı kelimelerin, açılımı yazılmayan kısaltmaların dinleyicinin ilgisini dağıttığını vurguladı. Başarlı ve amacına ulaşmış bir sunumda, dinleyicilerin yüzde 99’unun sunumun yüzde 90’ını anlamış olması gerektiğini belirten Uğur, ‘’Anlattıklarınız dinleyicinin anlayabildiği kadardır. Dinleyicinin anlamasını sağlamak için, konu başlıkları iyi belirlenmeli. Konuya iyi hazırlık yapılmalıdır. Ses tonu, vücut dili, konuşma dinamiği dinleyiciyi sunuma bağlı tutar. Bu da konunun daha net anlaşılmasını sağlar.’’ dedi.

 

İşin sırrı ‘Özgüven’

Tutkulu ve yüksek enerjili sunumların, dinleyicinin odaklanmasını sağladığını dile getiren Uğur, ‘’10 dakikayı aşan sunumlarda dinleyicinin ilgisi hızla düşer. İlginin düştüğü noktalarda, tutkuyu artırmak, mizah içeren bilgiler vermek ve en önemlisi sunumunuzdan keyif aldığınızı dinleyiciye hissettirmek gerekir.’’ şeklinde konuştu.

Nazan Uğur, iyi bir sunumun sırrının özgüvenden geçtiğine dikkati çekti. Uğur sözlerini ‘’Doğru nefes almak, konuşma arasında su içmek, odaklanmak ve gülümsemek özgüveni artırır. Özgüveni yüksek olan konuşmacı da, kendisini daha iyi ifade eder. Prova yapmak, olumlu düşünmek, konuya hakim olmak ve iyi hazırlanmak da konuşmacının öz güvenini artırır.’’diye sürdürdü.