Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binası’nın yapımına ilişkin protokol, AOSB Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende, Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Nuri Oğuz ve Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Murat Kahraman tarafından imzalandı.
İmza töreninde değerlendirmede bulunan Başkan Sütcü, “AOSB’deki sanayicilerimize hem üretim, hem istihdam, hem de vakit tasarrufu açısından hizmeti ayağına getirebilme adına ne gerekiyorsa yapma çabasındayız. Gümrük hizmet binası kurulması da bunlardan birisi'' dedi.
Adana’daki ihracat ve ithalatın yüzde 50’sinin AOSB'den gerçekleştiğini vurgulayan Sütcü, 2023 yılı için ortaya konulan 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşılabilme adına sanayicinin işini kolaylaştırmanın büyük önem taşıdığını bildirdi. Sütcü, Gümrük Müdürlüğü şubesinin sanayiciye zaman tasarrufu da sağlamasının yanı sıra gümrük işlemleri için kent merkezinden geçmek zorunda kalan ağır tonajlı araçların neden olduğu trafik yoğunluğunu da azaltacağını kaydetti.
Sütcü, ‘Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binası’nın yapımı için 71 bin 670 metrekarelik bir alanı tahsis ettiklerini vurguladı. Sütcü, hizmet binasında, idari bina ve eklentilerinin yanı sıra TIR parkları ve geçici depolama yerlerinin de bulunacağını söyledi. Sütcü, Gümrük Müdürlüğü'nün Dış ticaret kompleksinin kurulması için AOSB Yönetim Kurulu ile özverili bir çalışma ortaya koyduklarının altını çizdi.
Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Murat Kahraman ise, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına denk gelen 2023 yılı hedeflerine dikkat çekti. Kahraman, “Bu hedeflere ulaşma noktasında en önemli kalkınma kaynağımız ihracat, ihracatta ise en büyük destekçimiz ise sanayicilerimiz. AOSB, gerek Adana’ya, gerek Çukurova’ya, gerekse de Türkiye’ye sanayi üretimi anlamında büyük katkı sunuyor” dedi.
Kahraman, şöyle devam etti:
“Biz de bakanlık olarak belirlediğimiz misyon ve vizyonumuzla da en kolay ve en güvenilir ticaretin yapıldığı ülke olmayı arzuluyoruz. Bakanlığımız bunu gösterebilme adına artık gümrüğü sanayicimizin ayağına kadar getirmiş durumda. Bu da bakanlığımızın vizyonu ve özellikle sanayicimize verdiği değeri ortaya koyuyor. Bu anlamda AOSB ile imzalanan protokol büyük önem taşıyor.”
Başkan Sütcü, AOSB'ye Gümrük Müdürlüğü şubesi kurulmasına öncülük eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Adana'ya bu hizmetin kazandırılmasını sağlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Müsteşar Ziya Altunyaldız ile bu sürece katkı sunan başta Adana Valisi Hüseyin Avni Coş olmak üzere, Adana milletvekillerine ve AOSB'de birlikte çalıştığı yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.