RECEP ÇALIŞKAN, MÜSLÜMANLAR HAZIRLIKLI OLMALI

Adana Ticaret Borsası yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan yaptığı konuşmada gündemdeki konulara değindi: “Mısır kan ağlıyor, Suriye katliamlarla sarsılıyor. Diktatörler masum canları almaya devam ediyor. Ümmet birlik ve beraberlik içinde yaşanan tüm gelişmelere tepkisini gösteriyor ama tepki göstermekten daha fazlasına ihtiyacımız var. Reaksiyoner tutum içinde olmak yerine aksiyoner olmalıyız. Her şart ve durumda kendimizi geliştirmeliyiz. Her an Mısır’da yaşananların bizim de başımıza gelebileceği bilinciyle hareket etmeli ve hazırlıklı olmalıyız. Müslümanlara düşmanca davrananlara karşı Müslümanların da hazırlıklı olmaları elzemdir.”Bunun için Eski Başbakanlarımızdan Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın kurduğu D-8 hareketini İslam birliği için yeniden canlandırmalıyız” dedi.

 

İŞADAMLARININ ARKASINDA OLUNMALI

Ayrıca ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan: “Muammer Çalışkan başkanımızın geçen dönemdeki enerjisi bu dönemde de üyelerine ışık tutup başarılı çalışmalarına yenilerini ekleyeceğini biliyoruz. Başbakanımızın dediği gibi bu dönem ustalık dönemi olacak. Aynı zamanda ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç ağabeyimizin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetimine girmesi Adana için ciddi bir kazançtır. 40 yıldır sivil toplum örgütlerinin içinde olması sebebiyle edindiği bilgi ve deneyimleri ile bu işe layıktır ve başaracaktır. Biz Adana’da Adana Ticaret Borsası, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası ve Organize Sanayi gibi dört kurumun birlik ve beraberlikle bir sinerji oluşturacağını bu sinerjiyi de Adana’daki ilk 500’e giren mevcut firma sayısını iki katına çıkaracağını düşünüyorum. Çünkü sinerji oluşunca firmalara ciddi manada aşk ve şevk gelir. Bu da Adanamızın dışarıdaki vizyonu ile alakalı ciddi bir güzellik olur. Bununla alakalı biz sivil toplum örgütleri hem sizin gibi sivil toplum örgütü işadamımızın yatırım ve üretim yapan kişilerin arkasında olduğunu görünce bu üretim yapan istihdam sağlayan kişiler kendilerine manevi bir destek, maddi destekten daha önemlidir. İnsan arkasında bir kurum olduğunu bilince kesinlikle daha rahat oluyor. Ticaret Borsası, Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Organize Sanayinin Adana’da üretim yapıp, istihdam sağlayan bizlerin arkasında olduğunu bildiğimiz için daha rahat ve istikrarlı ilerliyoruz. Ticaret Borsası’nı başarı dolu dört yıllık geçmişi yeni dönemde bizim beklentimizin yüksek olmasını düşündürüyor. Dört kurumdan da Adana’ya teşvik, ucuz elektrik, ticaret ve işadamlarının arkasında olunması gibi beklentilerimiz var ve karşılanacağını da düşünüyoruz” diye konuştu.

 

İHRACAT VE SANAYİ BÜYÜYOR

TOBB yönetim kurulu üyesi ve ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, ATB yönetim kurulu üyeleri Sabahattin Yumuşak, Hamit Tezcan ve Genel Sekreter Mustafa Hızlı’nın da bulunduğu ziyarette TÜSİAD, MÜSİAD, TUSKON gibi Anadolu Aslanları İşadamları Derneğinin Türkiye’nin en önde gelen derneklerinden biri olduğunu belirten Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, “ASKON işlevsel olarak da önde gelen derneklerden birisidir. Üyesi olmaktan gurur duyduğum ASKON Adana Şubesi de tüm Türkiye’deki ASKON şubelerinin içinde en faal şubelerden birisidir. Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan’a ve yönetim kurulu üyelerinin şahsında tüm ASKON üyelerine bu inceliklerinden ve bizi ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Adana Ticaret Borsası, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Organize Sanayi ve birlikte bütün işadamları dernekleri gerçekten bir sinerji. Bu sinerji iki yıldır oluşuyor. Neticelerini her geçen gün görüyoruz. Ankara’ya yansıyor. TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğu’nun ifadesi “Adana’da ilk defa böyle bir birliktelik gördüm” diye. Bu da yaratılan sinerjinin neticesidir. Adana için hep iyimseriz. İhracatın büyümesi, sanayinin büyümesi hep olumlu, daha da iyi olacağız” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, ATB Başkanı Muammer Çalışkan’a tablo, Muammer Çalışkan ise Recep Çalışkan’a ATB’nin kuruluşunun 100. Yıl anısına hazırlatılan “Çukurova’da Tarımın Tarihi” kitabını hediye etti.