Adana Ticaret Borsası’nın ‘Akredite Borsa’ denetimini başarıyla tamamlayarak önce  borsa üyelerine dolayısıyla Çukurova bölgesine ve ülkeye sunduğu uluslararası kriterlere uygun sürdürülebilir hizmet kapasitesi ve kalitesinin artarak devam edeceğinden mutluluk duyduğunu ifade eden Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, “Adana Ticaret Borsası'nın ilk ‘Akredite Borsa' belgesi 2012 yılında alınmış olup, bu yıl tekrar üç yıllığına ‘Akredite Borsa’ belgesi için denetimler TÜRK LOYDU bağımsız uzman denetçisi Ali Güneş tarafından yapılarak başarıyla tamamlanmıştır.  Böylece Adana Ticaret Borsası olarak önce üyelerimize dolayısıyla bölgemize ve ülkemize sunduğumuz uluslararası kriterlere uygun sürdürülebilir hizmet kapasitesi ve kalitesi artarak devam edecektir. Bir sonraki denetimde, Borsa Kampüsümüz devreye girdiğinde Türkiye’nin en iyi akredite olan borsası yani Akredite Borsa olarak A Plus olacağız. Borsa’da çalışan arkadaşlarımız ATB’nin hedeflerini bir bir gerçekleştirmek için süreci iyi takip edip, çok çalıştılar. Hepsi işlerini başarı ile yürütüyorlar. Onun için hepsine çok teşekkür ediyorum. ‘Akredite Borsa’ olmaklada bunu taçlandırmış oluyoruz.”

 

“AMAÇ, 5 YILDIZLI HİZMET VERMEK”

ATB Başkan Yardımcısı Osman Bağış, Genel Sekreter T.Gökhan Öztürk, Akreditasyon sorumlusu Dr. Kenan Boyacı ve birim amirlerinin katıldığı ‘Akredite Borsa’ denetiminin içeriği hakkında da bilgi aktaran TOBB YKÜ ve ATB Başkanı Şahin Bilgiç, “Borsa  Akreditasyon Sisteminde denetimler, Temel Yeterlilikler başlığı altında bulunan 8 (sekiz) alt başlık kriter (Yönetim ve Oda/Borsa Mevzuatı, Mali Yönetim, İnsan Kaynakları Yönetimi, İş Planlaması ve Yönetimi (Stratejik Planlama), Haberleşme ve Yayınlar, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kullanımı, Üye İlişkileri, Kalite Yönetimi) ve Temel Hizmetler başlığı altında bulunan 5 (beş) alt başlık kriterden (İletişim Ağı, Politika ve Temsil, Bilgi, Danışmalık ve Destek, İş Geliştirme ve Eğitim, Satış Salonları ve Laboratuvarlar) oluşan toplamda 13  alt kriter başlığı

üzerinden yapılmaktadır. TOBB'nin Akredite Oda/Borsa Sistemi, Oda/Borsaların iş dünyası nezdindeki saygınlığının artırılmasını, Oda/Borsalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesini, hizmet kalitesinin iyileştirilmesini ve Türk Oda/Borsa sisteminin Avrupa Oda/Borsa Sistemine uyumunun sağlanmasını amaçlamaktadır. Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi;  EUROCHAMBRES ve İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile İngiltere ve Almanya Oda sistemlerinin en iyi uygulamaları da dikkate alınarak, 2001 yılından beri Akreditasyon Modeli olarak TOBB  tarafından Oda/Borsalar için geliştirilmiştir. Oda/Borsaların üyelerine “Beş Yıldızlı Hizmet” vermesi için fırsat oluşturan Akreditasyon Sistemi; Oda/Borsaların yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası platformlarda markalaşmasında öncü rol üstlenmektedir. Oda/borsa akreditasyon denetimleri TÜRK LODYDU'nun bağımsız uzman denetçileri tarafından  yapılmaktadır. ” diye konuştu.