57. olağan meclis oturumunu açan ATB Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, “Göreve geldiğimiz günden itibaren çok ciddi işlere imza attık. Başardığımız her işte meclis üyelerimizin katkısı çoktur. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyerek farklılıklarını sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

BİLGİÇ, “ATB, İŞLEM HACMİNDE İLK SIRALARA GELECEK”

Yılın son meclis oturumunda bir yılın değerlendirmesini yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, yaptığı konuşmada “2017 yılını başarılı bir şekilde kapattık. 2018 yılının da milletimiz için hayırlı, huzurlu ve bereketli geçmesini dilerken genç yaşta aramızdan ayrılan İTO Başkanı TOBB Başkan yardımcısı değerli kardeşim İbrahim Çağlar’a Allahtan rahmet, Türk iş hayatına ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerimizi sunuyor, ruhları şad olsun diyorum. Bildiğiniz gibi ATB’nin 2016 yılında tarım ürünlerinde 6 milyarlık işlem hacmi vardı. 2017 yılında bu rakam 9.3 milyar lira gibi önemli bir rakam oldu. Bunun yansımalarıyla 2018 yılını daha yükseklere taşıyacağız. Bu rakamlar Türkiye içerisinde Adana Ticaret Borsasını ilk sıralara getirecektir.” Dedi.

“ÇUKUROVANIN GÜNDEMİ OLACAĞIZ”

2016 yılında borsanın yaklaşık 7 milyon bütçesi olduğunu, 2017 yılında ise bu rakamın 8.8 milyona ulaştığını ifade eden Başkan Bilgiç, “Sıkıntılı geçen döneme rağmen ATB tarım ürünlerindeki performansıyla çok iyi bir dönem yaşamıştır. Bu başarılı geçen dönemler için meclis üyelerimize ve çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 2018 yılında yeni kompleksimizle beraber işlem hacmimizi arttıracağız. 50 bin tonluk lisanslı depolarımızla üreticilerimize, üyelerimize, bölgemize en iyi hizmeti vererek Adananın Çukurovanın gündeminde olacağız.” Diye konuştu.

“YENİ BİR SOLUK, ARABULUCULUK”

Yürürlüğe yeni giren 7036 Sayılı İş mahkemeleri Kanunu ile iş uyuşmazlıklarında dava şartı haline gelen arabuluculuğun iş dünyasına yeni bir soluk getirdiğinide hatırlatan Başkan Bilgiç, “Arabuluculuk düzenlemesini iş dünyası için önemli buluyorum. İş hayatındaki uyuşmazlıklarda zamandan tasarruf sağlayan bu düzenleme ile ‘İşçi de işveren de ihtiyacını karşılarken, bu sorunla uğraşmayı bırakacak, enerjisini, potansiyelini ve zamanını başka işler için kullanabilecektir’. Bu uygulamayı üyelerimize iyi anlatmamız lazım.” Dedi.

Konuşmanın ardından meclis gündem maddelerine geçildi.