Söke Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Nejat Sağel ve yardımcısı Melih Yavuz, STB Meclis Başkanı Ali Özdericioğlu, meclis üyeleri Ahmet Tuğrul Başer, Şefik Akarsu, Mustafa Toyran, Yusuf Çelik Özbaş’ın yanı sıra Genel Sekreter Yalçın Ateş ile Akreditasyon Sorumlusu Hülya Erman Aydoğan, Adana Ticaret Borsası yöneticilerini ziyaret ederek ‘Kardeş Borsa’ protokolü imzaladı.

SAĞEL, “BİR ASRI AŞKIN BORSA İLE KARDEŞ OLMAK MEMNUNLUK VERİCİ”

Kardeş Borsa protokolünü imzalayan Söke Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Nejat Sağel, yaptığı açıklamada “TOBB Oda-Borsa Akreditasyon Sisteminde de yer alan, ilişkileri geliştirmek adına, Türkiye’nin iki büyük pamuk ambarı olarak bilinen Adana ve Söke’de yerleşik borsalarımız Adana Ticaret Borsası ve Söke Ticaret Borsası arasında protokol imzalayarak kardeş borsa olduk. Dileriz ki borsalarımız arasında ekonomik ve insani ilişkileri güçlendirme ve hizmet kalite anlayışını paylaşma amacıyla girdiğimiz bu yol başarıyla amacına ulaşır. Bir asrı aşkın geçmişi ile ülkemizin ikinci borsası olma niteliğine sahip ATB gibi bir borsa ile kardeş olmaktan çok memnun olduğumu belirtir, hepimize hayırlı olmasını dilerim.” dedi. Söke Ticaret Borsasının 1966 yılında kurulduğunu, 82 üyesi bulunduğunu, işlem gören en önemli maddelerinin pamuk ve un olduğunu söyleyen Başkan Sağel, Söke Ticaret Borsası hakkında kısa bilgide verdi.

BİLGİÇ, “TOBB’A BAĞLI TÜM ODA-BORSALAR GERÇEKTEN KARDEŞTİR”

ATB Meclis Başkanı Osman Bağış, meclis üyeleri Faruk Canatar, Ahmet Rende Şendağ, Abdullah Kaçar, Adnan Kaynaz, Seçil Sarısoy, Mehmet Akif Coşgunoğlu, ATB Başkan Yardımcısı Sabahattin Yumuşak, YK Üyeleri Hamit Tezcan, Şahin Güneşer, Yasin Milli, Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk ve yardımcısı Hakan Kahyalar ile Arge Birim Sorumlusu Dr. Kenan Boyacının hazır bulunduğu protokol’de konuşan Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Öncelikle Adanamıza hoş geldiniz. Sizlerle ‘Kardeş Borsa’ olmaktan onur duyarız. TOBB’a bağlı tüm oda-borsalar gerçekten kardeştir. Çok güzel bir birliktelik var. Bu birliktelikten büyük bir gücün doğduğuna inanıyorum. Bu protokol ile hem Adana hemde Söke bölge ekonomisine büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Bu tanışma ve ‘Kardeş Borsa’ olmak insanları daha da yakınlaştırıyor. Gördüğünüz gibi Adanaya dev ve modern bir tesis yaptık. Bu imkandan tüm borsalarımızın faydalanmasını istiyoruz. 9.4 milyar TL olan işlem hacmimizi 2023 yılında 25 milyar TL tarımsal hasıla hedefliyoruz. Tarım ürünleri ile ilgili 50 000 tonluk lisanslı depolarımız var. Bu projenin devamında bu rakam 125 000 ton olacak. Pamuğun, Beyaz Altın diyarı olarak bir diğer hedefimiz de pamukta lisanslı depoculuktur. Şuanda Türkiye’nin narenciye üretiminin %35’i Adana’da üretiliyor. Bununla ilgilide narenciyede soğuk hava deposu projemiz var. Projelerimizi yaşama geçirmek için yönetim ve meclis üyelerimizle büyük gayret içerisindeyiz.” Diye konuştu.

İmzalanan protokolün ardından karşılıklı yöresel hediyeler verildi. Adana Ticaret Borsasının yeni binaları, Online Satış Salonu, Laboratuvarlar, tüccar ofisleri ile lisanslı depolar gezildi.