Adana Ticaret Borsası 41. olağan meclis toplantısının açılışında terör olaylarında şehit olan asker, polis ve sivil vatandaşlara Allahtan rahmet, yaralılara şifa, ailelerede sabır dileyen ATB Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, “Bunların adı ister F olsun. İster İ olsun. İster D olsun. Maalesef hepsi aynı mantığa hizmet ediyorlar. İsimleri ne olursa olsun, Türk devletinin gücü, halkımızın demokrasi aşkı ve devletine aidiyet duygusu ile bağlılığı bütün şer güçlerini alt etmeye yeter” dedi.

HAİNLER KADIN ÇOÇUK DEMEDEN HUNHARCA KATLETTİLER

15 Temmuz sonrası Türkiye’yi terör belasıyla kana bulayan FETÖ/PKK/DAİŞ terör örgütleri ile vatan hainliği yapanlara lanet ederek konuşmasına başlayan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Polisimizi, askerimizi, vatandaşımızı çoluk çocuk demeden şehit eden vatan hainleri kötü emellerine ulaşamayacaktır. Savaşta bile çocuk ve kadınlara dokunulmamaktadır. Bu hainler o kadar canileşiyorlarki onları bile hunharca katlediyorlar. Ülkemiz büyük ve güçlü bir ülke. Birlik beraberlik içerisinde millet olarak hain emeller peşinde olanların gerekli cevabı alacağına inanıyorum. Vatan millet uğruna şahadet şerbeti içen tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum”

İÇERİDEKİ KUKLALAR DAHA ÇOK ÜZÜYOR

Başkan Bilgiç, “Ülkemiz terör sıkıntılarıyla sürekli karşı karşıya getirilmek isteniyor. Hem içeride hem dışarıda ülkemizin gelişmesini birçok alanda büyümesini istemeyen hainler var. Ama en çok zararı hem bu ülkenin ekmeğini yiyip, kaynaklarını kullanan kuklalar veriyor. Bu da bizleri çok üzüyor. Allah bu hainlerin topyekun cezalarını versin. Onlara inat birlik ve beraberlik içerisinde büyük Türkiye olacağız. Türkiye artık iktidarıyla muhalefetiyle bütün siyasi görüşü, inancı, anlayışı ne olursa olsun ortak noktada birleşti. 15 Temmuzda Milli İradeye sahip çıkanlar meydanlarda zaten bunu gösterdi. Bundan sonra acıları kısa sürede sarma zamanıdır. ‘Her şer’de bir hayır var’” dedi.

FIRSATÇI BANKALARA UYARI

Merkez Bankasının faiz indirimi konusundaki kararlı tutumlarını sürdürmelerini isteyen Başkan Bilgiç, “Bazı bankalar son dönemlerde yaşanan olumsuzluklardan dolayı kendilerine durumdan vazife çıkarıyorlar. Adana Ticaret Borsası Meclisinden onlara seslenmek istiyorum. İş Hayatının önünü kapatmasınlar. İnsanları tedirgin etmesinler. Bu ülke hepimizin. Bir şeyi bozmak çok kolay ve kısa sürede olur. Ama yapmak, inşa etmek hem zor hemde çok zaman almaktadır. Onun için bozulan ekonomiyi telafi etmek çok kolay değildir. Bankalar daha dikkatli davranıp bu süreci işhayatıyla beraber olumlu bir şekilde geçirmelidir. Ekonomi ne kadar güçlü olursa terör o kadar zayıflar. Bu gün ülkemizin her zamankinden daha fazla birlik beraberliğe daha çok ihtiyacı var”


TMO MÜDAHALE ALIM FİYATINI BUGÜNLERDE AÇIKLAMALI

Ülke ekonomisi hakkında da kısa bilgi aktaran Bilgiç, “Rusya ile ilişkilerin düzelmesi bölge ekonomisi için çok olumlu gelişmelere açık. Narenciye bölgemizle ilgili ciddi ihracatı olan bir ürün. Yaş sebze ve meyve ihracatınında kısa sürede canlanacağını umuyorum. Bölgemizde mısır hasadı yoğun bir şekilde devam ediyor. TMO emanet alım yapıyor. Müdahale alım fiyatlarınında bu günlerde verilmesini bekliyoruz. Üreticinin alın teriyle ürettiği ürünler gerçek değerini bulmalıdır. Tarımda sürdürülebilirlik ancak böyle sağlanır. Kurulacak olan ürün ihtisas borsası içerisinde Adana Ticaret Borsası da yerini alacaktır.” diye konuştu.

ANIZ YAKMAK TOPRAĞA, İNSANA VE ÇEVREYE ZARARLI

Anız yakılmasının Çukurovanın verimli topraklarına, çevreye ve insan sağlığına verdiği zararlarıda konuşmasında ifade eden Bilgiç, hem çiftçilere hemde ilgililere anız yakılmaması noktasında uyarıda bulundu.”

Konuşmaların ardından meclis gündem maddelerine geçildi.