Türkiye’nin ilk buğday hasadının Adana’da başladığını belirten ATB Meclis Başkanı Osman Bağış, Buğday Hasadının tüm üreticilere, tüccarlara ve sanayicilere bol kazançlar getirmesini dileyerek Cumhurbaşkanın açıkladığı buğday taban fiyatlarının üreticileri memnun ettiğini söyledi.

Adana Ticaret Borsası (ATB)’nın 14. Olağan Meclis toplantısında gündem gereği söz alan Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Üzülerek söylemeliyim ki bölgemizde buğday üretimi azalarak gidiyor. Bu sene enaz %15-20 oranında düşüş var. Alternatif ürünler buğdayın yerini alıyor. Buğday ekimi az ama inşallah verimler yüksek olurda bu düşüş kapanır. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı buğday fiyatına göre %30’a yakın bir artış var. Bu fiyat enflasyonun üzerinde bir rakam. TMO’da bu fiyatlardan alım yaparsa piyasada denge sağlanmış olur. Üretici alın terinin karşılığını alır. Aynı zamanda ilimizde karpuz hasadımızda başladı. Karpuzda tüm Türkiye’yi beslemeye başladık. Karpuz fiyatları üreticilerimizi memnun edecek düzeyde. Çukurovamız hasadıyla ve hasad sonrası ikinci ürün ekimiyle yüz güldürüyor. Bereketi ve kazancı bol bir sezon olmasını diliyorum. Ayrıca bölgemiz pamuk üreticileri primlerini bayram öncesi beklemektedir. Bizde ilgili mercilerle görüşüyor ve takip ediyoruz.” dedi.

ALTIN İLE ÖDÜLLENDİRİLDİLER

TOBB’un düzenlemiş olduğu Proje Birimi yarışmasında 365 oda borsa içerisinden Adana için çok kıymetli olan birincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan almanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Bilgiç, “Bu ödülü almamızda emeği geçen, yüzümüzü ak eden, başımızın dik durmasına sebep olan Genel Sekreterimiz T. Gökhan Öztürk ile AR-GE Proje Birimi Sorumlumuz Kenan Boyacı’yı gösterdikleri olağanüstü gayret ve başarıdan dolayı kutluyoruz. 365 oda borsa içerisinde Adana Ticaret Borsasını böyle bir ödülle taçlandırılmasında gayret ve katkıları olan arkadaşlarımızı da biz ödüllendirdik. Önümüzdeki günlerde de yüksek performans gösteren her çalışanımızı başarısından dolayı ödüllendirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ATB Meclis gündem maddelerine geçildi.