Menevşe, “Türkiye’de örnek olarak gösterilen bu birlikteliğin devamı için Odaların mevcut yönetimlerinin bir dönem daha devam etmem hususunda aldıkları müşterek bir karar bulunmaktadır” dedi.
 
ATO’da 18 yıl...
Oda ve Borsalarla ilgili seçim takviminin henüz açıklanmamış olmasına rağmen, görevine yeni dönemde devam edip etmeyeceğine yönelik sorulara muhatap olduğunu kaydeden Atila Menevşe, “Yaşamının 18 yılını Meclis, Yönetim Kurulu Üyesi, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve son dört yıldır da Yönetim Kurulu Başkanı olarak Adana Ticaret Odası’na adamış bir insan olarak şunu özellikle ifade edeyim ki, önümüzdeki dönemde Yönetim Kurulu Başkanı olarak Adana Ticaret Odası’nın yönetime talip olmamın en doğal hakkımdır. Son dönemde yaşanan gelişmeler üzerine de bu hakkımı kullanmanın artık zaruret haline geldiğine inanıyorum” diye konuştu.
 
Birlik ve beraberlik tablosu bütünleşti
Adana’da uzun yıllardır özlenen birliktelik tablosunun ancak son dönemde hayata geçirildiğini, bunda tüm Oda, Borsa ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanlarıyla birlikte kendisinin de payı bulunduğunu kaydeden Menevşe, günümüzde Adana Odaları ve Borsaları ile Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi yönetimlerinin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiklerini ve her konuda  birbirlerini desteklediklerini vurgularken şunları söyledi:
“Valiliğimiz ve belediyelerimizin de katılımlarıyla iyice bütünleşen Adana’daki birlik ve beraberlik tablosu artık net bir şekilde görülmektedir. Nitekim, yeni Bakanlar Kurulu üyelerinin açıklanmasının ardından, önceki gün Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü, Adana milletvekillerimiz, Adana ilçe belediye başkanlarımız, Oda, Borsa ve Organize Sanayi Bölgesi başkanlarımızla sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerinin yer aldığı Adana Heyeti olarak, Ankara’da Avrupa Birliği Bakanımız ve Başmüzakereci Sayın Ömer Çelik ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu’na gerçekleştirdiğimiz kutlama ziyaretinde birlik ve beraberliğimiz bir kez daha kendisini kanıtlamıştır.
Öte yandan siyasi partiler ve diğer sivil toplum kuruluşları da geride bıraktığımız dört yıl içerisinde şimdiye kadar hiç görülmeyen ölçüde ortak projelerin içerisinde yer almış ve birlikte çalışmışlardır. Bu resim Adana’ya güç vermiştir. Bir zamanlar Adana’daki tüm kuruluşlar birbirleriyle çekişirken, bugün tek bir ses ve ahenk sağlanmıştır. Bu birlikteliğin sağladığı gücün etkilerini, günümüzde Ankara’da gerek Bakanlıklar, gerekse de TOBB’de yürüttüğümüz temaslarda net bir şekilde görebiliyoruz. Böylelikle Adana’nın geçmişte her kafadan ayrı bir ses çıkması yüzünden bir türlü çözümlenemeyen sorunları, ortak aklın devreye girmesinin ardından hızla çözüme kavuşturulmaya başlanmıştır.”
 
Ortak aklın talebiyle aday oldum
Türkiye’de örnek olarak gösterilen bu birlikteliğin devamı için, Oda, Borsa ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi yönetimlerinin Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na devam etmesine yönelik müşterek karar aldıklarını bildiren Atila Menevşe, kendisinin de adaylığını bu karar kapsamında açıkladığını vurguladı.
“Adana’da birlik ve beraberliği sağlayan ortak aklın talebi, bir dönem daha hep birlikte yürüyerek yarım kalan işlerin devamı ve gerçekleştirilebilmesi için yeni bir ruh ve heyecanla ve öncelikle de Allah’ın izniyle 123 yıllık prestijli bir geçmişe sahip olan Adana Ticaret Odamızın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine yeniden talip olduğumu beyan ediyor, seçimlerde hizmet aşkıyla bu göreve aday olacaklarına inandığım diğer tüm arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Yeniden seçildiğim takdirde; Adana’nın yatırımının, üretiminin, ihracatının, istihdamının artırılması ve her yönden yeni bir ruh ile kalkındırılmasına yönelik proje ve çalışmalarımızı artırarak sürdürecek, Adana’yı bir marka şehir haline getirecek; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği 2023 yılı hedeflerine ulaşılması konusunda da elimizden gelen tüm çabayı göstereceğim.”
 
ATO, e-Oda hizmetlerinde Türkiye’de ilk sırada
Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu’nun, geride bırakılmaya hazırlanan hizmet döneminde yaptığı bazı çalışmalara ilişkin bilgiler de veren  Menevşe sözlerini şöyle sürdürdü:
 “Hayata geçirilen projelerimiz arasında bence en başarılı örnek, Ticaret Sicili sistemimizin dijital arşivlemeye geçirilmiş olmasıdır. Daha önceleri oldukça uzun zaman alan şirketlerin ve gerçek şahısların ticaret sicili bilgilerine ulaşılması, artık birkaç saniyede mümkün olmaktadır. Artık ticaret sicilinde dosya çıkarma işi tamamen sona ermiştir. Memurlarımız bilgisayar başında 35 bini aşkın üyemizin tüm dosyalarını bir saniye içinde görüyor, aradığı evrakı da yine bir saniye içinde buluyor. Üyelerimiz de sicil dosyaları için artık Odamıza gelmelerine gerek kalmadan, bilgisayarları başından tüm tescilli işlemlerini, gazetelerini, dosyalarını bilgisayarlarında işyerlerinde görüyor, inceliyor, örneklerini, çıktılarını alabiliyorlar.
Adana Ticaret Odası’nın e-Oda hizmetlerinde Türkiye’de ilk sıraya yükseldiğini de bu vesileyle ve büyük bir gururla belirtmek istiyorum. Uzun süren bilgi sistemleri ve yazılım altyapı çalışmalarımız neticesinde dijital arşiv, e-belge ve merkezi sicil sistemi hizmetlerini üyelerimize online verebiliyoruz. Üyelerimiz Oda sicil kayıt sureti, faaliyet belgesi, firma ortakları belgesi ve ihale belgelerini Odamıza gelmeden, elektronik ortamda bilgisayarlarından anında almaya başlamışlardır.
Görev süremiz içerisinde daha hızlı, kaliteli ve etkin hizmet sunabilme hedefimize yönelik önemli hizmetlerimizden bir diğeri ise üyelerimizin bilgi, danışma, yönlendirme ve benzeri isteklerini anlık olarak karşılayabilmek amacıyla oluşturduğumuz Adana Ticaret Odası Çağrı Merkezimizdir. Oda hizmetlerinin sunulduğu klasik hizmet anlayışının çağın gereklerine göre değiştirilmesi anlayışından ortaya çıkan ve 1 Aralık 2016 tarihinden itibaren hizmete açılan “Adana Ticaret Odası Çağrı Merkezi” Adana Ticaret Sicil Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen tescil işlemlerine yönelik sorular da dahil olmak üzere, ATO’nun tüm birimlerinde sunulan hizmetlere ilişkin soruları, (0 850 3460101) numaralı hattından, üyelerimizin ve vatandaşlarımızın hiçbir ekstra ücret ödemesine gerek duyulmaksızın operatörleri aracılığıyla yanıtlamaya başlamıştır.
Geride bıraktığımız hizmet döneminde ayrıca ihracatın arttırılması, sektörlerin incelenmesi, eğitim, tanıtım fuar ziyaretleri, fuarlara iştirak gibi çok sayıda önemli proje de gerçekleştirilmiştir.”
Adana Ticaret Odası yeni hizmet binasının yapımı, Tarım Organize Sanayi Bölgesi kurulması, ayakkabıcılar ve konfeksiyoncuların kümelenmesi, Adana’da bir okul yaptırılması gibi projelerini ise henüz tamamlayamadıklarını anımsatan Menevşe, üyelerinin yapılacak seçimlerde kendisini yeniden görevlendirmesi halinde yeni hizmet döneminde bu çalışmaları da sonuçlandıracaklarını belirtti.