Adana Ticaret Odası’nın Temmuz ayı olağan Meclis toplantısı Tarkan Kulak başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Meclis gündeminde yer alan “Adana’ya bir ilköğretim okulu yaptırılmasına” ilişkin açıklamalarda bulunan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Çift tedrisatın öğrenci ve öğretmenleri olduğu kadar ülkeyi de yorduğunu, eğitimde de kaliteyi düşürdüğünü ifade ederek, okullar ve dersliklerin adedinin artırılarak günde tek tedrisat yapılacak duruma getirilmesinin hedeflendiğine” dair açıklamalarının ardından Adana Valiliği’nin bu konuda geniş çapta bir çalışma ve kampanya başlattığını söyledi.

Önümüzdeki dönemde okullardaki “sabahcı ve öğlenci” kavramının kaldırılacak olmasından dolayı kentte 100 dolayında okul açığının ortaya çıkmasının beklendiğini, bu nedenle Adana Ticaret Odası’nın Adana Valiliği’nce başlatılan okul yaptırma kampanyasının içerisinde yer almasının arzulandığını belirten Menevşe şöyle konuştu:

“Adana Ticaret Odası olarak bugüne kadar kentin sadece ekonomisine değil, sosyal ve kültürel alanlardaki eksikliklerinin giderilmesine de yoğunlaştık ve bu yönde Adana’ya birçok eser kazandırdık. Adana Ticaret Odası olarak yaptırdığımız ATO Anadolu Lisesi, sağlık ocağı, tanı merkezi ve üstgeçitler bunlardan sadece birkaçını oluşturuyor. Geldiğimiz noktada da Valiliğimizin bu anlamlı kampanyasına kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Okul yeri konusunda Adana Valiliği tarafından Odamıza 5 alternatif sunuldu. Meclisimizin bu öneriyi kabul etmesi durumunda seçenekleri değerlendirerek yer konusunu en kısa zamanda netleştireceğiz.”

Konuşmanın ardından Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu’nun, Adana Ticaret Odası tarafından bir ilköğretim okulu yaptırmasına ilişkin önerisi ATO Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.