Ziyaret sırasında Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzalayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “TOBB’nin yöneticileri ve delegeleri olarak var gücümüzle sizin aziz hatıranıza ve büyük hedeflerinize layık olmaya çalışıyoruz. Bütün dünyanın hayranlıkla izlediği sizin önderliğinizdeki kurtuluş mücadelemizin ardından gelen Cumhuriyetimiz, bizler için en anlamlı gurur ve onurdur. Bize tuttuğunuz ışık eşliğinde ülkemizi dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi yapmaya söz verdik, bu sözün yerine geleceğinden emin olun. Bizlere bıraktığınız büyük emanete ve onura sonuna kadar sahip çıkacağız” diye yazdı.

Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ve Genel Kurul delegelerinden oluşan Adana Ticaret Odası Heyeti, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu da makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Adana ekonomisinin durumuna ilişkin bilgi sunumunda bulundular. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da, Adana’da son dönemdeki birlik ve beraberlik tablosunu memnuniyetle izlediğini belirtirken, bu tabloya katkılarından dolayı Kulak ve Menevşe’ye teşekkür etti.

Adana Ticaret Odası’nın Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ile TOBB delegelerinden oluşan 24 kişilik heyetle hazır bulunduğu TOBB’nin 73. Genel Kurulu Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek, milletvekilleri, Oda ve Borsa başkanları, TOBB delegelerinin katılımıyla TOBB’da gerçekleştirildi.

73. Genel Kurulu Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni’nde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsa camiası olarak sadece günü kurtarmak, mevcutla yetinmek gibi bir anlayışta olmadıklarını belirtirken “Hep daha fazla üretim, yatırım, istihdam ve ihracat için çalıştık, çalışıyoruz. TOBB, bugün ülkemizin her köşesinden ve tüm sektörlerden, küçük-büyük, yerli-yabancı 1,5 milyon üyesiyle iş âleminin tamamını bir araya getiren en büyük meslek örgütüdür. Bu camianın mensupları, yaşadıkları sıkıntılara rağmen, her sene daha çok iş, daha çok aş sağlıyor, milletimize daha çok umut veriyor.  Yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı işte bu salonda gördüğünüz insanlar ve temsil ettikleri kitle yapıyor. Müteşebbislerimizle, onların asli temsilcileri olan Oda ve Borsa Başkanlarımız, meclis üyelerimiz, yani bu salonu dolduran vefakâr ve cefakâr dostlarımla iftihar ediyorum. Gururla ifade etmek isterim ki biz aynı zamanda ülkemizde katılımcı demokrasinin yayılması açısından da örnek gösterilecek bir meslek örgütüyüz. Türk özel sektörü olarak dün olduğu gibi yarın da, ülkeyi daha güçlü, daha zengin yapmak için üretmeye, emek vermeye devam ederek, elbirliğiyle Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomileri arasına girebilmesini sağlayacağız” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım da, Hükümet olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği mensuplarının ülkenin daha da büyümesi için elini taşın altına koyarak ekonomiye kattığı değerin ve Türkiye'nin kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini farkında olduklarını söyledi. Başbakan Yıldırım, iş dünyasına yönelik konuşmasında daha sonra şu görüşlerdi dile getirdi:

“15 Temmuz darbe girişimine karşı ülkenin geleceğini kurtarma noktasında milletle beraberliğiniz, hükümetle beraberliğiniz önemliydi. Demokrasiden, hukuktan, adaletten yana olduğunuz için sizlere teşekkür ediyoruz. Hain darbe girişiminin hemen arkasından ekonomi çarklarının durmasına izin vermediniz. Tarihe geçecek bir duruş ortaya koydunuz. Çevre ülkelerde birçok sıkıntının yaşandığı, hain darbe girişiminin gerçekleştirildiği 2016 yılında bile dünya ortalamasının üzerinde 2,9 düzeyinde büyümeyi gerçekleştirdik. Tabii bu bizim için yeterli olan bir şey değildir. Eğer yeni istihdam, yeni iş alanları açmak istiyorsak, işsizliği aşağı çekmek istiyorsak büyümede yüzde 3,5'in altına düşmemeliyiz. Bundan sonraki hedefimiz, büyümeyi en az yüzde 4'ün üzerine çıkarmaktır. Bir yandan Türkiye ekonomisini büyütürken diğer yandan da insanımızın iş ve aş sahibi olması için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Sizler de Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı İstihdam Seferberliği çağrısına en yüksek düzeyde karşılık vererek beş ay gibi kısa bir sürede 1 milyondan fazla işsize iş ve aş sağlayarak fedakarlığınızı ortaya koydunuz. Son 12 yılda 7 milyonun üzerinde istihdam sağladık ancak genç nüfusumuz var, istihdama katılım oranımız yüksek. Bununla yetinemeyiz, yeni iş alanları açmak, gençlerimizin geleceğini aydınlatmak, umutlarını yeşertmek öncelikli hedefimiz olmalıdır.”