Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sıddık Kaya ile beraber Ticaret Uzmanlarının ve ATO Üyelerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, '' Başta ülkemiz ve kentimizin ekonomisinin, yeni ihracatçı iş insanları ve yeni dış ticaret sahalarıyla güçleneceğine inanan Odamız,'' İhracat Atağı Projesi başlatmış, ihracat yapmak isteyen işletmelere yol göstermek üzere yol çıkmıştır. Türkiye'de sayılı Odalarda kurulan '' İhracat Destek Ofisi'' ni ilk kuran Odalar arasında yer alan Adana Ticaret Odası, hem eğitimleriyle hem de alanında uzman personelimizle, işletmelerimize ihracatta kılavuz kaptanlığı yapmaya başlamıştır'' diye konuştu.

Başkan Menevşe konuşmasının devamında, ''Adana Ticaret Odası olarak dış ticareti geliştirmek için ihracat kampımız ilk mezunlarını verdi. İkinci gurubumuz eğitimlere başladı. Burada bizi en çok sevindiren konu eğitim esnasında yapılan ihracatlar. Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olmak için sanayinin, ticaretin ve ihracatın merkezi konumunda olmak gibi hedefimiz var.  Ancak Adana'nın bu konumu yakalayabilmesi katma değerli, ileri teknolojik ürünlerin üretimi ve ihracatının arttırılması ile mümkün olacaktır. Bizler Adana Ticaret Odası olarak üyelerimize yeni pazar alanları kazandırmak ve ihracat potansiyellerini arttırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı zamanda üyelerimizin devlet desteklerinden de azami derecede faydalanması adına çeşitli programlar düzenlemeye devam ediyoruz '' dedi.

ATO Başkanı Atila Menevşe'nin ardından Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sıddık Kaya diğer bürokratlar yaptıkları üye ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Üyelerin bu kadar ihracata istekli olmalarının heyecan verici olduğunu ifade eden Daire Başkanı Sıddık Kaya, ''Ticaret Bakanlığı olarak İhracat Destekleri kapsamında ihracatçıların ihracat potansiyellerini arttırmak adına birçok program gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Programlarımızın yanı sıra desteklerimizi de ihracatçılarımızla paylaşıyoruz. Sayın Bakanımız İhracata azami önem veriyor. Hedefimiz, KOBİ'lerden başlayarak bütün iş dünyasının, ihracat potansiyeli yüksek firmaları daha yukarılara taşımak, ihracatçı olmak isteyen ama çok az ihracatı olan firmalara da yol gösterici olarak onlarında ilerlemelerine yardımcı olmaktır. Ticaret Bakanlığı olarak ihracatçı firmalarımızı çok önemsiyor, devletimizin ihracatçılara sağladığı destekleri anlatmak için üst düzey performans sergiliyoruz'' dedi.