ATO'nun düzenlediği İhracat Satış Kampı Danışmanlık Programına katılan öğrencileri ziyaret eden Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, '' Ekonomiye kazandırdığımız yeni ihracatçıların var olması bizim mutluluk kaynağımız. Bizleri sevindiren gelişmeler yaşamaktayız. Şirketlerimiz adına eğitime katılan öğrencilerimiz ciddi manada ihracat konusunda istekliler. Ülke olarak sürekli ihracatı artırmak için  vurguladığımız konuların başında ihracat yer almaktadır. Eğitim alan öğrencilerimizden biri uygulamalı program esnasında 66 bin dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir. Daha eğitim esnasında 66 bin doları ihracat rakamına ulaşan birinin ve eğitim sonunda 28 eğitimli dış ticaret uzmanına sahip 28 şirket olması öncelikle şehrimiz adına büyük bir kazanç. Bu programın mezunu öğrencilerimiz ve şirketlerimizle Adana ihracatını 2 milyar doların üzerine çıkarmak en büyük hedefimiz '' dedi.


Menevşe, '' Program, ana hatlarıyla firmaların ihracatta var olan başarılarının arttırılması ve ihracatı olmayan firmaların ihracata başlamalarına odaklanmış bir içeriğe sahiptir. Ana amacımız, çalışanlar ile yürütülen çalışmalar üzerinden firmanın Uluslararası Pazarlama Sisteminin güçlendirilmesidir. Bu amaca ulaşmak için çalışanlar belirli bir süre yarım gün işletmede çalışıyorlar ve günün diğer yarısında da Odamızda gerçekleştirdiğimiz Danışmanlık Programı çalışmalarına katılıp danışmanımız eşliğinde işletme için müşteri bulma çalışmalarına devam ediyorlar. İhracat Satış Kampı Danışmanlık Programı, Dış Ticaret Uzmanı Murat Odacı tarafından verilen eğitim ve danışmanlık süresince Odamız üyelerinin  ihracatına katkıda bulunmak adına 3 aylık bir süre zarfında firmaların çalışanlarına destek olacak, onlara yol gösterecek ve onlarla birlikte çalışacaktır. Bu süre sonunda firmalarımızın süreçleri kendi başlarına yürütebilir duruma gelmesini hedeflenmekteyiz'' dedi.
Atila Menevşe " Biz program bittiğinde eğitime katılan 28 şirketimizin ihracatın kanıtı olan ihracat beyannemelerini göreceğiz demiştik. Ancak eğitim o kadar başarılı ki daha başlangıcında 66 bin dolarlık  ilk ihracat talebini bir şirketimiz aldı. Üstelik ilk siparişten sonra ikinci bir sipariş daha geldi. Bu bizi çok mutlu etti. Şimdi sıra eğitime katılan diğer katılımcılarda. Hepsinin Adana ekonomisine ihracatla destek olacaklarını biliyor ve teşekkür ediyorum. Adana Ticaret Odası olarak bütün üyelerimizi,  geçtiğimiz günlerde faaliyete geçirdiğimiz İhracat Destek Ofisi hizmetlerinden yararlanmaya davet ediyorum. Uzman ekibimizle üyelerimize yurt dışında pazar bulma, müşteri bulma konularında yardımcı oluyoruz." dedi.