ATO’nun Ocak ayı olağan Meclis toplantısı Tarkan Kulak’ın Başkanlığı’nda gerçekleşti. Toplantının başlangıcında konuşan Tarkan Kulak, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı harekatının temel amacının, ülkemiz sınırlarında ve bölgede güvenliği ve istikrarı sağlamak olduğunu ifade ederek, “Bununla birlikte bölgede bulunan "Türkmen, Kürt ve Arap kardeşlerimizi terör örgütlerinin zulmünden kurtarmaktır. Zeytin Dalı harekatı aynı zamanda meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmış, meşru ve uluslararası hukuka uygun bir harekattır. Maalesef şu ana kadar 3 kahraman Mehmetçiğimizin şehit olduğu haberini aldık, şehitlerimize Allahtan rahmet, milletimize de başsağlığı diliyorum inşallah bu sayı daha da artmaz. Kahraman ordumuzun ülkemiz ve bölgemizin güvenliği için Afrin'e başlattığı zeytin dalı harekatının zaferle sonuçlanacağına inanıyor, millet olarak, iş dünyası olarak, dualarımızla ve tüm gönlümüzle devletimizin ve kahraman Türk askerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Allah yardımcıları olsun” dedi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de iş dünyası olarak Afrin’de teröre ve terör örgütlerine karşı verilen meşru müdafa kapsamındaki Zeytin Dalı harekatını sonuna kadar desteklediklerini belirterek, “Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü tehdit ortadan kaldırılıncaya kadar bu harekatın sürmesinden yanayız. Şükürler olsun ki piyasalar bu mücadeleye panikle cevap vermedi. Eski dönemlerde en küçük risk algısı bütün parametreleri bozarken, bugün sınır ötesi kapsamlı bir harekat dahi ekonomide önemli bir etki yaratmıyor. Elbette bu ekonominin sağlam temellere oturtulmuş olmasından kaynaklanıyor. Dünyanın en kıymetli toprağında yaşıyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de bedel ödenmesi gerektiğinde bu bedeli ödemeye her zaman hazırız. İnşallah Mehmetçik Afrin’de de zafere imza atacaktır. 3 şehidimiz ve gazilerimiz var. Şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize şifalar diliyorum” diye konuştu.

ATO Başkanı Atila Menevşe toplantıda ayrıca, faaliyet raporunda yer alan Güney Adana Kalkınma Projesi, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Çukurova Kalkınma Ajansı ve Odamız işbirliğiyle gerçekleştirilen, Türk-Yemen İş Forumu, 11. Çukurova Kitap Fuarı, Kadın Girişimciler Kurulumuzun “İstanbul Modern Sanat Müzesi ile gerçekleştirdiği Tasarım Atölyesi Çalışması ve ATO’da düzenlenen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu ele alan seminere ilişkin bilgiler verdi.

Toplantıda, 2017 yılı kati Mizanı’nın yanı sıra vefat etmiş, vergi dairelerinden kayıtlarını sildirmiş ancak kaydını sildirmeyi unutmuş olan gerçek kişilerin 2019 Ocak ayı Meclis toplantısına kadar başvurmaları halinde aidat borçları ve gecikme zamlarının silinmesine ilişkin madde de kabul edildi.