Ekonomi Bakanlığı öncülüğünde, sabah ve öğle olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilecek etkinlikte; resmi kurum ve özel sektör temsilcileri, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek görüşlerini çalışma ortamında paylaşabilme imkanını elde edecekler.

Çukurova Üniversitesi İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nejat Erk moderatörlüğünde yapılacak ilk oturumda, T.C. Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler ve Yurtdışı Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk, “Dünyada ve Türkiye’de Hizmet Sektörü Mevcut Durum Fırsatlar ve Hizmet Sektörü Teşvikleri”, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, “Çukurova’da Hizmet Sektörü Mevcut Durum”, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, “Hizmet Sektöründe Çukurova’nın Potansiyeli ve Fırsatlar”, Prof. Dr. Nejat Erk ise Dünyada Hizmet Sektöründeki Başarı Hikâyeleri” başlıklı sunumlarını yapacaklar.

Çalıştayın öğle sonrasında gerçekleştirilecek, “Hizmet Sektörleri Temsilcilerinin Katılımı ile Yol Haritası ve İşbirliklerinin Belirlenmesi” başlıklı ikinci bölümünde ise Ç.Ü. Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehircilik A.B.D. Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa YEĞİN, “İnşaat – Gayrimenkul”, Ç.Ü. Pazarlama A.B.D. Başkanı Dr. Serap Çabuk, “Toptan ve Perakende Ticaret”, Ç.Ü. İİBF İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Çolak, “Ulaştırma – Lojistik”,  Otel Seyhan Genel Müdürü Can Akşit, Ç.Ü. Karataş Turizm İşl. ve Otel. Y.O. Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Cihan Yavuz, Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yrd., Yrd. Doç. Dr. İbrahim İnan, “Turizm - Konaklama - Yiyecek İçecek”, ÇUBİTED Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yakın, “Bilişim”, TEB Dış Ticaret Merkezleri Müdürü Turan Akın, “Finans”, Prof. Dr. Nejat Erk, “Eğitim”, Adana Sağlık Turizmi Derneği Genel Sekreteri Fırat Uzer, “Sağlık”, Ç.Ü. Tıp Fakültesi Spor Fizyolojisi Bilim Dalı Bşk. Prof. Dr. Sanlı Sadi Kurdak, “Kültür, Sanat, Eğlence ve Spor” başlıklarındaki oturumların moderatörlüklerini yürütecekler.

Etkinlik sonunda; her bir çalışma grubunun raportörü tarafından düzenlenecek raporlar bir araya getirilerek; çalıştayın çıktılarının yer aldığı bir sonuç raporu yayımlanacak. Böylelikle sektör temsilcilerinin önüne bir yol haritası konularak, gelecekle ilgili doğru bir şekilde yönlendirilmeleri amaçlanıyor.

Sheraton Adana Hotel’de 29 Nisan 2015 Çarşamba günü 10.00 – 17.00 saatleri arasında düzenlenecek çalıştayın, başta ATO üyeleri olmak üzere konuya ilgi duyan herkesin katılımına açık olarak gerçekleştirileceği açıklandı.