Adana Ticaret Odası’nın Ekim ayı olağan Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Tarkan Kulak, 10 Ekim’de STK’lar, sendikalar ve çeşitli partilerin katılımlarıyla düzenlenmesi planlanan Barış Mitingi’nin toplanma alanı olarak belirlenen Ankara Tren Garı önünde düzenlenen, 102 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi, yüzlercesinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı intihar saldırısında terörün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini söyledi. Kulak,  “Bu olayın sadece faillerini bulmak yetmez, bu olaya sebep olan nedenlerin de titizlikle ortaya çıkarılıp temizlenmesi gerekir. Zira barış ve huzur içindeki bir gelecek başka türlü inşa edilemez. Milletçe gerçekten olağandışı ve çok zor bir dönemden geçiyoruz. Ancak umutsuzluğa yer yok. Bu millet daha zorlarını da atlattı; bunu da atlatacak hayırlısıyla. Tek dileğim, başta siyasetçilerimiz ve yöneticilerimiz olmak üzere herkes sağduyulu olsun; duygusallıklara, umutsuzluklara ve küçük hesaplara kapılarak, tamir edilemez yeni yaralar açılmasın” dedi.

Daha sonra konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de, terörün giderek yükselen bir seyir izlemesinden kaygı duyduklarını vurgularken, bu saldırıların Türkiye’nin yurtdışındaki imajına da zarar verdiğini ifade etti. Menevşe, “Tek hedefi milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmak olan masum insanlarımıza yönelik özgür, hoşgörülü, demokratik bir toplumun temel değerlerine karşı yapılan insanlık dışı, barbarca bir saldırı olarak değerlendirdiğimiz bu terör eylemini şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. İnanıyoruz ki devletimiz bu saldırının faillerini en kısa sürede bulacak ve yargı önüne çıkaracaktır. Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki; hepimiz bu memleketin evlatlarıyız, hepimiz bu ülkenin sevdalısıyız. Milletimizin kardeşliğini korumak, ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunlara meydan vermemek, huzurumuzu bozmaya kastedenlere karşı tek yürek olduğumuzu göstermek için hep birlikte terörü lanetlemeye devam etmeli, demokrasimize, birliğimize ve birbirimize sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Kulak ve Menevşe, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybına yol açan bu terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı; yaralananlara ise acil şifalar dilediklerini de vurguladıktan sonra ATO Meclis üyeleri tarafından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Toplantıda daha sonra, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, 2015 Yılı Eylül Ayı Mizanı ve diğer gündem maddeleri görüşülerek ATO Meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantının bu bölümünde söz alarak, Yönetim Kurulu faaliyetleri ve genel ekonomik duruma ilişkin ATO Meclis üyelerine bilgilendirmede bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, 7 Haziran seçimleri sonrasında oluşan siyasi istikrarsızlığın, 1 Kasım seçimleri ile birlikte yerini siyasi ve ekonomik istikrara bırakmasını dilediklerini ve beklediklerini açıkladı. 

Adana iş dünyası temsilcileriyle buluşmak üzere Adana’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları özel görüşmeye ilişkin bilgi veren Menevşe şunları söyledi:

“Kendisinin görüş ve düşüncelerini dinledikten sonra Adana Ticaret Odası olarak biz de kendisine ekonomiye ilişkin görüş ve düşüncelerimiz ile taleplerimizi ifade ettik ve konuya ilişkin bir dosya takdim ettik. Ayrıca kendisinin de aralarında bulunduğu siyasi parti liderlerinin seçim meydanlarında iş dünyasını tedirgin eden bazı konularda vaatlerde bulunulmalarından kaynaklanan endişelerimizi dile getirdik. 1 Kasım seçimleri ile birlikte öncelikle Türkiye’nin siyasi ve ekonomik istikrara kavuşturularak güven ve huzur ortamının sağlanmasını ve ekonominin büyümesine yönelik adımların atılmasını beklediğimizi ifade ettik.”