Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis üyelerinin doğal genel kurul delegesi oldukları ATOSEV’in, ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak başkanlığında gerçekleştirilen genel kurulunda, Vakfın 2016 yılı bilanço ve gelir-gider tablolarıyla denetim raporları oybirliğiyle kabul edildi. Genel Kurul sırasında söz alan ATOSEV delegeleri, son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalar ve bursiyer sayısındaki artışların Vakfın güvenilir eller tarafından yönetildiğinin göstergesini oluşturduğunu belirterek ATOSEV yönetimine teşekkür ettiler.

ATOSEV Başkanı Necati Fidan da, “Kutsal bir emanet olarak gördüğü ATOSEV’in burs sayısı ile özdeşleşen hizmet bayrağını göreve başladıkları ilk günden itibaren artırabilmenin gayretinde olduklarını, 2016 yılını da burs sayısındaki artışla taçlandırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını” ifade etti.

ATOSEV’in en öncelikli hedefinin, Adana’nın, Çukurova’nın ve Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretecek kapasitedeki gençlerin en iyi eğitimi almalarına katkıda bulunmak olduğunu belirten Fidan, “1965 yılından bu yana ATOSEV’den burs alarak öğrenimlerini tamamlayabilme imkanını elde eden birçok öğrencinin bugün karşımıza bilim adamı, doktor, mühendis, avukat ve işadamı olarak çıkmaları yaptığımız işin doğruluğunu kanıtlamaktadır. Adana’nın yetiştirdiği her bireyi, ülkemiz ekonomisinin daha iyi noktalara ulaşmasında önemli bir unsur olarak değerlendiriyoruz. 51 yıldır 16 binin üzerinde öğrenciye burs imkanı sağlayan ATOSEV bundan böyle de genç beyinlerin yetişmelerine ve topluma hizmet edebilmelerine katkıda bulunacaktır. ATOSEV olarak; Adana Ticaret Odası’nın tüm  üyeleri ve halkımızın vereceği destekle burslu öğrenci sayımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda ülkemizdeki tüm hayırseverleri de maddi ve manevi imkanlarıyla Vakfımıza destek olmaya davet ederken, kendilerine bu yöndeki desteklerinin en doğru adrese ulaştırılacağı konusunda da teminat veriyoruz” diye konuştu.

2016 yılında maddi desteğe muhtaç 1553 öğrenciye burs verdiklerini, bu öğrenciler içerisinde vatani görevini yaparken şehit veya gazi olan asker ve polis çocukları ile maddi durumu yetersiz tıp, hukuk ve mühendislik öğrencilerinin yer aldığını belirten Necati Fidan, ATOSEV Genel Kurul delegelerine hitap ederken şöyle konuştu:

“Bugüne kadar ATOSEV’e verdiğiniz maddi ve manevi desteklerden dolayı Adana Ticaret Odamızın Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Adana Ticaret Odamızın ATOSEV’e yaptığı maddi ve manevi katkılar her türlü takdirin üzerindedir. Şunu altını çizerek ve gururla belirtmek isterim ki, Adana Ticaret Odamızın Vakfımıza bu katkıları hiçbir zaman karşılıksız kalmamakta; her yıl Adana ve ülkemiz ekonomisine iyi yetişmiş insan gücü olarak hizmet verecek yüzlerce gencimizin katılımını sağlamaktadır. Bundan sonraki hedefimiz, sizlerin de katkılarıyla Vakfımızın gelir durumunu ve dolayısıyla da burslu öğrenci sayımızı daha üst seviyelere çıkarmaktır. Bu vesileyle 5 yıldır ATOSEV’in yönetiminde yer alarak, çok değerli vakitlerini kendi işleri yerine Vakfın gelişimi için harcayan değerli Başkan Yardımcılarım Nuri Özbakır, Uğur Büyükkantarcı, Yönetim Kurulu üyelerim Abdullah Hatipoğlu, Birol Yarman, Yasin Işık, Ayhan Şirin, Özender Güvenç, Savaş Karataşoğlu, Mehmet Haştaş, Niyazi Kaya ile Vakıf Müdürümüz Fahri Emen’e de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.”