Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Divan Otel'de Vali Mahmut Demirtaş, Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, İşadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri birlikte bir araya geldi.
Kentin genel durumunun degerlendirildiği toplantıda Vali Mahmut Demirtaş, Adana'nın sanayi ve ihracatı konusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye bilgi vererek, bugüne kadar verdiği destekler için teşekkür etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise, Bakanlık olarak Adana’ya ayrı bir önem verdiklerini belirterek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde 1 milyar dolarlık bir petrokimya yatırımı yapılacağını hatırlatarak, Adana'nın her alanda olduğu gibi ihracatta da adından söz ettireceğini vurguladı.

Karşılıklı sohbet ile geçen toplantının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü daha sonra kentten ayrıldı.