Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve KefaletKooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Yönetim Kurulu Üyesi ve S.S.Güney Bölge Birliği Başkan Kazım Barışık ve yönetim kurulu listesi, genelkurulda üyelerden tam destek alarak, 4 yıllığına yeniden göreve seçildi.

Adana Esnaf veSanatkârlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Eğitim ve Hizmet Binası Ahi EvranSalonu’nda yapılan genel kurula Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hüseyin Peksoy,Şube Müdürü Murat Esen, Halk Bankası Bölge Koordinatörü Menderes Cihaner, AdanaAtatürk Caddesi Şube Müdürü Turgay Acıcan, Yüreğir Şube Müdürü Sim Yılmaz, MersinSilifke Şube Müdürü Cemal Özdener ile Mersin, Osmaniye ve Adana’da kurulu EKKKBaşkanları, yönetim kurulu üyeleri, Adana ESOB Başkan Vekili Nihat Sözütek, BirlikYönetim Kurulu Üyeleri, bağlı esnaf odası başkanları ve personelleri ileesnaflar katıldı.

Büyük ilgi gören genel kurula, Güney BölgeBirliği Başkanı Barışık, ayakta alkışlanarak girdi. Divan başkanlığı içinyapılan oylamada Yusuf Şen, Rifat Kekik ve Hacı Ahmet Göçer’e görev verilirken,genel kurulu yöneten Birlik Başkan Vekili Muhammet Yalçın’ın daveti üzerinesalonda bulunlar saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşımızı okudu.

Yönetim KuruluFaaliyet Raporu’nu okumak üzere kürsüye gelen Birlik Başkanı Barışık, bugünekadar bölge birliği ve bağlı kooperatiflerin daha güçlü olması, esnaf vesanatkârlara kredi ve kefalet hizmetlerinin en iyisini sunabilmenin gayretiiçerisinde olduklarını belirterek, “Sizlerden aldığımız güç ve destekle, bugünekadar olduğu gibi bundan sonra da kredi ve kefalet hizmetlerinin daha iyiye vedaha güzele ulaştırılmasının azami çabası içerisinde olacağız. Ben, daima sizlereve Allah’a hesap verecek kadar dürüst çalıştım. Hesabımı kitabımı da iyiyaparım. Sizlere de tavsiyem budur”dedi.

Barışık, GüneyBölge Birliği olarak, bağlı 41 kooperatif kanalıyla, 31 bin 300 üye ortağa,  2009 yılında 111 milyon 522 bin lira kredikullandırırken, 2010 yılı sonu itibariyle bu rakamı 21 milyon lira artırarak133 milyon 58 bin liraya çıkardıklarına dikkat çekerken,  takip oranlarının yüksekliği nedeniyle bugünkredi kullandıramayan Mersin Anamur ve Yenişehir ile Adana Yumurtalık ve YeniYumurtalık EKKK’ in de en kısa sürede toparlanması dileğinde bulundu.

Barışık, “4kooperatifimizin takip oranının yüksek olması nedeniyle esnaf ve sanatkârımızakredi verememesinin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu konuda tüm başkan ve yöneticiarkadaşlarımdan ricam, talepte bulunan ortaklara, hatır gönül için değil, ödemegücüne göre kredi vermeleridir. Karşınıza her çıkana kredi dağıtırsanız,toplayamazsınız. Gerektiğinde, hatır, gönül kırmazsanız, zararını siz görürsünüz.İşinizi sağlam yapın, sıkıntıya düşmeyin. Güney Bölge olarak, elele verelim,sınıf atlayalım, Türkiye’ye örnek olalım. Ekip ruhuyla hareket edersek,aşamayacağımız engel yoktur. Aksini yapan hüsrana uğrar” diye konuştu.

Barışık,EKKK’lerin sıkıntıları nedeniyle, 2011 yılına ait yüzde 1’lik gelir payınıGüney Bölge Birliği olarak almaktan vazgeçtiklerini de açıklayınca, kooperatifbaşkanlarınca alkışlandı.

Barışık,ayrıca TESKOMB olarak esnaf ve sanatkârlar adına “ezber bozan” çalışmalaryaparak,  önemli başarılar elde eden AKParti Milletvekili Abdulkadir Akgül ve Birlik Genel Başkanı Selahattin Hünü ileHalk Bankası Yetkilileri’ne,  üyeleriadına teşekkür etti.

2010 yılıyönetim ve denetim kurulu faaliyet raporlarının okunup, oylanmasından sonraseçimlere geçildi. Kazım Barışık, Muhammet Yalçın, Hüseyin Karabulut, HasanManav, Bünyamin Önal, Hüseyin Aksay, Veysel Sarı, Bahtiyar Namlı, İbrahimİkidağ, Sabit Yelkovan ve Mahmut Şahin’den oluşan yönetim kurulu listesi 4 yıliçin, Muzaffer Ünal, Mehmet Susar, Mustafa Adanır’dan oluşan denetim kurulu 3yıl için, Merkez Birliği Temsilciliği’ne 4 yıl için Kazım Barışık, MuhammetYalçın, Mahmut Şahin, Hasan Manav, Hüseyin Karabulut’tan oluşan listeleroylamaya sunularak, kabul edildi.

 

Barışık,oylama sonucu kürsüye gelerek, kendisine destek veren tüm EKKK Başkanları veyönetim kurulu üyeleri ile üye ortaklara teşekkür ederken, ““Bizlereverdiğiniz büyük destekle, ülkemizve esnafımızın menfaatler için yola devam ediyoruz. Hepinize teşekkür ediyor,sağlık ve mutluluk dolu, bol kazançlı yaşam diliyorum” dedi.

 
Genel kurul sonrası,katılımcılar Adana ESOB Yemekhanesi’nde kurulan Ahi Evran Sofrası’ndahazırlanan Kuru Fasulye, Pilav ve Halka Tatlı’dan oluşan Ahi Yemeği ikramedildi.