Odalara kayıtlı esnaf ve sanatkârların, KOSGEB desteklerinden daha fazla yararlanabilmeleri amacıyla yapılan çalışmaların, TESK ve Adana ESOB tarafından büyük bir hızla sürdürüldüğüne işaret eden Birlik Başkanı Barışık, çalışmaların da özellikle ihtiyaç sahibi esnaf ve sanatkârlarca talep edilen kredi faiz desteği programlarının açılması yönünde yoğunlaştırıldığını bildirdi.

2010 Yılı Kasım ayında Türkiye genelinde 100 bin KOBİ’ye verilen kredi faiz desteğinin,  bir gün gibi kısa bir sürede tüketildiğini,  Hükümet ve Bakanlık ile KOSGEB tarafından 2011 Yılı Nisan ayında,  yeni bir kredi faiz desteği başlatılacağını da müjdeleyen Barışık, “Konfederasyonumuz tarafından KOSGEB ile yapılan görüşmeler neticesinde, KOBİ’lerin büyümeye yönelmeleri için Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek Programı ile KOBİ’leri ihracata yöneltmek için İhracat Kredisi Destek Programı’ndan oluşan 2 yeni kredi destek paketinin uygulanacağı bildirilmiştir. KOSGEB desteklerinden esnaf ve sanatkârlarımızın daha fazla yararlanabilmeleri açısından, KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmayanlar, süratle işlemlerini tamamlayarak kayıtlarını yaptırmalıdır. Kayıtlı olanların da bilgilerini güncellemeleri, desteğe erişim konusunda iş ve işlemlerinin etkinliğini artıracaktır. KOSGEB veri tabanına kayıt ve güncelleme işlemleri, Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası’ndaki Proje Koordinasyon Müdürlüğü’nde yapılmaktadır”dedi.

Barışık, KOSGEB tarafından Nisan ayında kamuoyuna açıklanacak kredi faiz desteği paketinin, daha önceki destekten yararlanamayan işletme ve esnaflara kullandırılacağını da kaydetti.