Adana merkez Seyhan ilçesi Baraj Yolu Adana Koleji Kavşağı’nda yer alan Bülent Acar Bayan Ayakkabı – Çanta Mağazası’nın açılışı, Başkan Kazım Barışık ve Başkan Zeydan Karalar, CHP Adana Eski Milletvekili İbrahim Özdiş ile mağaza sahibi Bülent Acar tarafından gerçekleştirildi. Başkan Soner Çetin de, açılıştan hemen sonra törene katılarak Barışık ve dostlarıyla sohbette bulundu.

 

Başkan Barışık, açılışta yaptığı konuşmada, başta törene katılan kadınlar olmak üzere Bülent Acar Ailesi’nin yakınları ve müşterilerini tebrik etti. Barışık, “Yaradan tüm iş yapanlara hayırlı işler nasip etsin. Hiç olmazsa istihdam yaratıyorlar. Hem aile efradını geçindiriyor, hem çalıştırdıkları insanların nafakasını kazandırıyorlar. Biz, esnaf olarak bu işleri yaparken, devletten tek kuruş istemiyoruz, prim ödüyor, vergi veriyoruz. Bundan güzel bir şey olabilir mi ? Allah işinizi gücünüzü rastgetirsin, emeğinizi boşa getirmesin. Her yerde söylüyorum. Milleti, aptal, enayi yerine koymayın. Fahiş fiyatla ürün satmayın. Zararını siz görürsünüz. En uygun fiyat neyse o paraya verin.  Müşteriniz de, kazancınızın bereketi de artar”diye nasihatta bulundu.

 

Başkan Karalar da, işyeri açarak, istihdam sağlayan Bülent Acar’ı alnından öperek kutlarken, “Ekonominin, işlerinin zor olduğu dönemde, gurur verici, takdir edici bir çabanız var. Biz biliyoruz ki, esnaf ve sanatkarlarımız zor koşullarda iş yapıyor. Biz de bu zorluğunuzu bilerek, ilan – reklam vergisini geçen seneye göre yüzde 30 düşürdük. Hayırlı uğurlu olsun” diyerek, Barışık ve Acar ile kurdelayı alkışlar arasında kesti.

 

Barışık, Karalar ve törene katılan Birlik Başkan Vekili Mustafa Göktaş ile esnaf odası başkanları ve misafirler mağazayı gezdi. Açılış sonrası ilk siftahı, Başkan Karalar 100 lira ile yaptı.

 

Açılıştan hemen sonra Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş da törene iştirak ederek, Bülent Acar’ı kutladı, Başkan Kazım Barışık ve beraberindekiler ile sohbet etti.