Seyhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce verilen eğitim konusundaki sertifika törenine, İlçe  Müdürü Mustafa Tekin ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Eğitim konusu
Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma şubesinde Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Gürkan Yaşar tarafından verilen eğitimde, 29194 sayılı resmi gazetede yayınlanan 2 Şubat tarihinde yürürlüğe giren "Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönetmelik" ile ilgili bilgilendirme yapıldı.
Eğitimde; üretici kayıt defteri, zirai mücadele yöntemleri, ilaçların çevreye insan ve hayvan sağlığına etkileri, zehirlenme ve ilkyardım tedbirleri, zirai mücadele aletleri ve kalibrasyon konuları anlatıldı.
Belgeyi almak zorunlu:
Belgeyi almanın zorunlu olduğunu belirten Ziraat Mühendisi Gürkan Yaşar, belgeyi almayan çiftçilerin denetimde belgelerinin olmadığı görüldüğünde ciddi para cezalarıyla karşılaşacağını söyledi. Yaşar, yönetmelik gereği yetki belgesi alan üreticilerin sadece kendi tarla, bağ bahçesinde uygulama yapabileceklerini ve yapılan ilaç uygulamalarının il/ilçe müdürlüklerinden temin edebilecekleri Üretici Kayıt Defterleri ile kaydını tutmak zorunda olduklarını belirtti.
Toplantı sonunda, Seyhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürü Mustafa Tekin, eğitime katılanlara sertifikalarını verdi.