Adana Ticaret Borsası olağan meclis toplantısının açılış konuşması yapan ATB Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, hain saldırıda şehit olan polislerimize, yakınlarına, emniyet camiasına baş sağılığı diliyorum dedi. Meclisin geçtiğimiz Kurban Bayramını tebrik eden Sabahattin Yumuşak, konuşmasını şöyle sürdürdü “Barış ve kardeşlik temennisinde bulundu. Yeni başlayan Eğitim ve öğretim yılının da öğrenci ve öğretmenlerin mutlu ve huzur içerisinde bir eğitim ve öğretim dönemi geçirmelerini temenni ederek sözlerini tamamladı.

 

BİLGİÇ, “HAİNLER EMELLERİNE ULAŞAMAYACAK”

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Bu ülke’de bayramları bayram olarak yaşamak istiyoruz. Geçtiğimiz gün Adana’da 2 polisimiz daha şehit oldu. Hain saldırılar hepimizin yüreğini yakıyor. Şehitlerimizin anne baba ve çocuklarını görenlerin dayanması gerçekten çok zor. Bu durum ülkemizi ciddi sıkıntılara sokuyor. İnşallah bu caniler emellerine ulaşamayacaklar. Bu topraklar kolay vatan olmadı. Bu terör ateşi sadece doğuyu, güney doğuyu kavurmuyor. Bölgemizi de kavuruyor. Benim tespitim Adana’da güvenlik güçlerimizin başarılı çalışmaları var. Emniyetimizin bu başarılı çalışmalarını zafiyete uğratmak istiyorlar. İnşallah bu hainler emellerine ulaşamayacaklar. Hem polisimiz hem de Silahlı Kuvvetlerimiz gereken cezayı bu hainlere verecektir. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Yakınlarına, emniyet teşkilatına ve milletimize baş sağlığı diliyorum” dedi.

 

BİLGİÇ, “2015 YATIRIMLARINDA CİDDİ DÜŞÜŞLER VAR”

Ülke ekonomisi hakkında da bilgi veren Başkan Şahin Bilgiç, “Bildiğiniz gibi 2015 yılını kayıp yıl olarak ifade etmiştim. 2015 yılı seçim yılı oldu. Şu an ekonomi sıkıntılı gidiyor. Hepimiz bundan etkileniyoruz. İnsanlar alın teriyle kazandığını kaybetmeye başladı. Bu sıkıntılı gidişin kısa sürmesini temenni ediyoruz. İnşallah 1 Kasım’da yapılacak seçimlerle bu olumsuzluk ortadan kalkarda 2016 yılına sarkmaz. Ülkemizin ekonomisi bu belirsizliği kaldıracak güçte değil. İnsanlar kendi ekonomilerini zor şartlarda ayakta tutuyorlar. İnşallah 2015 Kasım seçimleriyle Türkiye ekonomisi tekrar eski güçlü konumunu alır. İnsanlarımız kıt imkanlarla ürettikleri sermayelerini küçültmezler, ülke ekonomisine eskisi gibi katkı vermeye devam ederler. Son yapılan değişik araştırmalarda 2015 öncesinde yatırımlar %20-22 iken, 2015 yılında %6’lara kadar düştüğü ifade edilmektedir. Ülkemize dışarıdan gelen yabancı yatırımcı bu dönem gelmez olmuştur. İçerideki yabancı yatırımcıda bu belirsizlikten huzursuzluk yaşamaktadır. 1 Kasım seçimleri sonrası ülkemiz hem terör belasından hem de ekonomik sıkıntıdan kurtulur temennisindeyiz.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından meclis gündem maddelerine geçildi.