Borsa meclisine ve personeline Milli İstihdam Seferberliği konusunda bilgi akışınında sağlandığı ATB Meclis toplantısında ATB Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun annesi merhume Solmaz Hisarcıklıoğlu için fatiha okumaya davet etti.

PAMUK'DA MISIR'DA BÖLGEMİZİN GÖZDE ÜRÜNÜDÜR

Borsa meclisine ve personeline Milli İstihdam Seferberliği konusunda bilgi akışı ve fatiha okunmasının ardından gündemi değerlendiren TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç “Havza modeli ile pamukta %15-20’lik bir artış bekliyoruz. Bu artışın önümüzdeki sezonlarda da devam etmesi için stratejik ürün konumundaki pamuğun desteğinin üreticiyi tatmin edecek halde olması lazımdır. Bunu Tarım Bakanımız Faruk Çelik’lede paylaştık. Bu desteğin sisteme kavuşturulması, sürdürülebilir olmalıdır.  Üretici para kazanırsa bu ürünü eker. Bölgede birinci ürün olarak ekilen mısır hiç destek verilmese dahi  bir milyon tonu aşacak durumdadır. Onun için pamuktaki artış mısır’ı olumsuz yönde etkilemez. İkisi de bölgenin ürüdür.

Better Cotton konusunda dünya devi konumundaki tekstil kuruluşları sürdürülebilir iyi pamuk kullanacağını taahhüt etmektedirler. 2020 yılına kadar programlarına arttırarak almış durumdalar. Bu yüzden pamuk üreticilerimizin hem bölgede hem de ülkemizin pamuk yetişen yerlerinde bu işe yönelmelerini bekliyoruz.  Borsamızın yer aldığı Tarım İhtisas Organize Bölgesi organizasyonu ile katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi birinci hedef olmalıdır. Tarımsal ihracatımızda o yönde daha da değer kazanacaktır.


Nisan – Mayıs ayı bereketiyle geliyor. Soğan, patates arkasından kavun karpuz, buğday hasadıyla bölge üreticisinin yüzünün güleceği günler başlıyor. Bölge üreticilerimize, tacirlerimize ve üyelerimize bereketli ve bol kazançlı olmasını diliyorum.” Diye konuştu.

İSTİHDAMA KATKI KOYANLARA TEŞEKKÜR

Başkan Bilgiç, “Milli İstihdam Seferberliğine destek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Sözümüzü tuttuk. Adana’da taahhütlerimizin üzerinde gidiyoruz. Biz 15 bin demiştik ama inanıyorum ki 15 bini geçeceğiz. Bu ülke hepimizin. Ayağa kalkacaksak hep beraber kalkacağız. Herkesin sırtının pek, karnının tok olması lazım. Bu da ancak böyle bir seferberlikle olur. Cumhurbaşkanımız güzel bir  başlangıç yaptı. İş hayatı olarak bizler destek verdik, vermeye de devam edeceğiz”

ÜRETEN TÜRKİYE KONUŞACAK

‘Üreten Türkiye Konuşuyor’ başlığıyla 1 Nisan 2017 Cumartesi günü Tüyap Fuara alanında geniş kapsamlı toplantı yapılacağınıda söyleyen Başkan Bilgiç, “Bu toplantıya Gümrük Ticaret Bakanımız Bülent Tüfekçi ve TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu katılacaktır. Bölgemizdeki farklı alanlardaki iş adamlarının mesleki sıkıntılar ve çözüm önerileri tartışılıp, değerlendirme toplantısı yapılarak bölgenin röntgeni çekilecektir.” Dedi.

Konuşmanın ardından meclis gündem maddelerine geçildi.