Adana Ticaret Borsası aylık olağan meclis toplantısını açarken yaptığı konuşmada Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, “Suruç’taki saldırıyı lanetlediğim gibi Adıyaman, Ceylanpınar, Malazgirt, Şemdinli, Gazi mahallesinde şehit edilen polis ve jandarmalara yapılan saldırıları da kınıyor ve lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakar. Diyeceğim o ki ‘analar ağlamasın’. Bilmemiz gereken ülkemizdeki bütün çeteler, yerli ve yabancı ajansların organizasyonu ile küresel güçlerin emirlerini yerine getiren birer piyondurlar. Bu ülke hepimize yeter. Birlikte yaşamayı becermemiz gerektiğine inanıyorum. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu saldırılar hiçbir zaman hedefine ulaşmayacaktır. Bu ateşin sönmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiği gibi akil insanların ve STK’ların devreye girmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

 

BİLGİÇ, “ŞEHİT HABERLERİ DUYMAK İSTEMİYORUZ”

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Son dönemlerde hepimizi yürekten yaralayan hadiseler karşısında bugün burada meclis olarak bir tavır almak zorunda olduğumuzu biliyorum. Her gün artık şehit haberleri almaya başladık. Yüreklerimiz parçalanıyor. Her gün insanlarımız öldürülüyor. Bunun sonucu olarak ekonomik yönden iş hayatı olarak olumsuz etkileniyor. Terörün olduğu yerde ekonominin canlanmasını da hiç kimse bekleyemez. Onun için bu hadiselerin biran önce önüne geçecek tarzda, kararlı duruşu hep beraber görmek istiyoruz. Gerek iktidardan gerekse sorumluluk sahibi siyasilerden bu kararlı duruşun tamamen sergilendiği ve ülkenin huzur ve refahının sağlandığı, insanların geleceğine güvenle baktığı ülkede, hep beraber yaşamak istiyoruz. Huzurun ve güvenin olmadığı yerde hiçbir şeyden bahsetmek mümkün değildir. Bunun için huzur ve güven ortamının tekrar ülkemizde sağlanması, kardeşin kardeşe düşman haline getirilmeden, ülkenin tekrar kucaklaşma ortamının sağlanacağı günleri hep beraber bekliyoruz. 1980 öncesi de Türkiye‘ye bu filmler izletildi. Sağ - sol denilerek insanlar birbirine düşürüldü. Bugün de vatan hainleri, bölücüler asker ve polisimize silah doğrultarak her gün şehitler verdirilip ülkemizi tamamen bölmek ve parçalanmak istiyorlar. Bununla beraber ekonomi her geçen gün kan kaybediyor, insanımızın huzur ve refahı sağlanamadığı takdirde bu kayıplar her geçen gün devam edecektir.

 

TERÖR HERŞEYİ ALTÜST EDER

Bilgiç, “Terör her şeyi altüst eder. Terörün önüne geçilmediği zaman ne ekonomiden bahsedilebilir ne insanların huzurundan, güveninden ne de gelişmeden bahsedebilirsiniz.

Bunun önüne geçilebilmesi için biran önce hükümetimizin kararlı davranarak bu olumsuzlukların önüne geçmesi lazım. Bu kararlı durum karşısında da birilerinin aklını başlarına alması lazım. Bu ülkenin insanlarının kucaklaşmaya ihtiyaçları var. Bu ülkenin kavgayla, dövüşle, terörle kaybedecek zamanı yok. 2015 seçimi öncesi ekonomik yönden ülke çok şey kaybetti. Seçim sonrası da bu belirsizliklerden dolayı 2015’in ikinci yarısını da kaybediyoruz. Hepimiz ticari hayatın içerisinde sorumluluk sahibi olan işadamlarıyız. Türkiye’nin 2015 yılı kayıplarını hep beraber yaşıyor, görüyoruz. Bu kayıpların biran önce son bulması, insanların huzur ve güven ortamı içerisinde hayatına devam etmesi ve en önemlisi de ülkenin geleceğiyle alakalı karanlık mahfillerin biran önce yerle bir edilmesi için Türkiye’nin çok güçlü olması lazım. Bu sebeple insanlarımızı şu’cu, bu’cu diye bölme noktasına getirilmesine fırsat verilmemelidir. Güven ve huzurun olmadığı yerde her şey beklenebilir. Şu an Türkiye’de güven ve huzur bozulma noktasına getirildi. Bunun çözümü için hepimizin kararlılık içerisinde olmamız lazım. Bu ülke hepimizin. Bu ülkenin barışa, huzura ihtiyacı olduğunu haykırmamız lazım. Bu ülke sıkıntıya düştüğü zaman kimsenin gidecek yeri yok. Etrafımızda ateş çemberi var. En iyi yönetim tarzı olan ve en güçlü ülke yine bizim ülkemiz. Bu güzel vatanımızı hiç kimsenin kötü emellerine alet etmesine fırsat vermemeliyiz. Herkesin aklını başına alması, özellikle de sorumluluk mevkiindeki siyasiler sorumlulukların hakkını vermeleri gerekir. Bu gün Türkiye’nin gündeminde olan terör hadiselerinden dolayı hepimizin canı yanmaktadır. Son on gün içerisinde her gün asker ve polisimiz şehit ediliyor. İnsanlarımız öldürülüyor. Ben şehit edilen asker, polis ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Ülkemiz’de şuan ki manzara içler acısı, Adana Ticaret Borsası Meclis üyesi arkadaşlarımın da duyarlılığını bildiğim için buradan ifade etmek istiyorum ki ATB meclisi olarak terör olaylarıyla Türkiye’yi zora sokanları da bir kez daha lanetliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından meclis gündem maddelerine geçildi.