ATB Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak’ın yönettiği mecliste TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, yaptığı konuşmada büyük bir gayret içerisinde Adana Ticaret Borsası ve Adana ekonomisi için çalıştıklarını, borsayı bu idrakla yöneterek Adanaya hizmet ettiklerini, bu hizmetleri kıskananların çamur atma çabalarının boşa çıkacağını söyledi.

ŞEHRİN ENERJİSİNİ BOŞA HARCATMAYIN

Başkan Bilgiç, “Gerçek habercilik yapan Adananın değerli basın kuruluşlarına saygılarımı sunuyorum. Bir elin parmak sayısını bulmayan kendini bilmez ve yaşam biçimi yalan ve şantaj olanlar iftiralarına devam ediyor. Bu asalaklara hiç kimsenin itibar etmediğini de herkes biliyor. Yalanı ve şantajı meslek haline getiren bu tip insanlar adli yargıda bunun bedelini ödeyecek, adaletin pençesinden kurtulmayacaktır. Bu zavallılara borsa olarak fırsat vermeyip, borsa meclisimizle birlikte, üyelerimize ve Adana ekonomisine hizmet etmeye devam edeceğiz. Adana Ticaret Borsamızın yıpratılmasına izin vermeyeceğiz. Bu gün buradan bir kez daha seslenmek istiyorum. Bu şehirde birlik ve beraberliği yakalamış oda, borsa ve STK’lara, şehrin dinamiklerine ayak bağı olmayın. Bu güzel şehrin enerjisini boşa harcatmayın. Bu anlamda görevini layıkıyla yapanları içtenlikle kutluyorum.”

ADANA PAMUĞU BEYAZ ALTIN GÜNLERİNE DÖNÜYOR

Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin onayının bakanlıktan çıktığının müjdesini veren Başkan Bilgiç, “Bölgemizde narenciye hasat edilmeye başladı. Üretim iyi, fiyatlar iyi, ihracatımız iyi. Üreticilerimiz memnun. Yine bölgemizde tekrar altın yıllarını yaşamaya aday pamuk hasat edilmeye başladı. İnşallah prim artışları, devlet desteklenmesi iyi bir şekiilde devam eder. Beyaz Altın günlerine Adana pamuğu inşallah geri döner.

Lezzet Festivaline ilişkin görüşlerinide açıklayan Başkan Bilgiç, Festivalin ilk defa yapılmasına rağmen çok başarılı geçtiğini, önümüzdeki yıllarda markalaşan bir Adana Lezzet Festivali olacağına inandığını ifade ederek bu işin mimarı olan başta Adana Valisi Mahmut Demirtaş olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından meclis gündem maddelerine geçildi.