TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından her yıl düzenli olarak yapılan Adana Tarım Fuarı-2013, 6-10 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçileri ağırlayacak.

TÜYAP, TARMAKBİR, TZOB, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Ziraat Mühendisleri Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Adana İl Tarım Müdürlüğü, Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret ve Adana Sanayi Odası, Adana İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin destekleriyle yapılacak fuar Adana Sera-Bahçe Fuarı 2013 ile eş zamanlı açılacak.

Konuyla ilgili Seyhan Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan TÜYAP Adana Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Adana Tarım Fuarı’nın bölgenin en kapsamlı ve en büyük fuarları haline geldiğini söyledi. Yerli ve yabancı birçok firmanın Adana’da fuarda buluşmasının Adana başta olmak üzere tüm bölgenin sektörde önemli bir yerde olduğunun da göstergesi olduğunu ifade eden Ersözlü, şunları söyledi:

“13 ülkeden 268 firma ve firma temsilciliğinin de katılımı ile hazırlanan Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları, bölgesel anlamda sektörün en önemli etkinliği olacak. Türk çiftçisi ve üreticisi için çok önemli bir platformu teşkil edecek. Fuar bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi çiftçilerimiz ve sektör ilgililerimiz tarafından heyecan ve merakla beklenmektedir. Tarım makinelerinden traktör ve biçerdöverlere, tarımsal mekanizasyondan alet ve ekipmana, tohumdan gübreye, fidandan sera ekipmanlarına ve yeni üretim teknolojilerine kadar çok geniş bir ürün yelpazesi sunan fuar süresince ‘Çiftçi Muhtarlar Yarışıyor’, ‘Bal Yarışması’, ‘Buzağı Yarışması’ gerçekleştirilecek. Fuarımıza gelecek onbinlerce çiftçimizin teknolojiyi yakından takip etmesine olanak sağlanacak. Geçtiğimiz yıl 123 bin ziyaretçinin gezdiği fuarımızda bu yıl Adana başta olmak üzere 40 ilden 150 bin ziyaretçinin gezmesi hedeflenmektedir.”

Cine Tarım Genel Müdürü Kemal Erdoğan ise fuar öncesi ADASO’da TARBİL Projesi ile ilgili toplantı düzenleyeceklerini söyledi. Erdoğan, “Toplantıda tarım topraklarının hem uydudan hnem de yerden izlenebildiğine tanık olacağız. Çiftçi kayıt sisteminin temel verilerini de değerlendireceğiz. Toplantı Çarşamba günü saat 10.00’da başlayacak” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halil Tüm de tarımın stratejik önem taşıdığını belirttiği konuşmasında fuarın kentimiz ve ülkemiz için önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Tüm, “Tarım ülkenin en önemli sektörlerinin başında geliyor” diye konuştu.

Toplantıya ÇUFAŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili Şaban Baş ile Adana Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Yamaç da katıldı.